6 Σεπ 2017

Στη Σάμο αντιπροσωπεία του γερμανικού δήμου Sindelfingen

Aντιπροσωπεία του γερμανικού δήμου Sindelfingen, με επικεφαλής το δήμαρχο της πόλης, κο Μπερντ Φύρινγκερ, επισκέφθηκε σήμερα τη Σάμο.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας μετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο παρουσία των αντιδημάρχων του νησιού και υπηρεσιακών παραγόντων, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι άξονες συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων.

Μετά τη σύσκεψη οι δήμαρχοι Σάμου και Sindelfingen υπέγραψαν δήλωση προθέσεως που αφορά την συμφωνία συνεργασίας στους εξής τομείς:

1) Σύνδεση και συνεργασία των δύο δήμων στον τουριστικό τομέα. 
  • Συμβουλευτική σε θέματα στρατηγικής τουρισμού. Ανταλλαγή καλών πρακτικών.
  • Κατάρτιση σχεδίων δράσης για βιώσιμες μορφές τουρισμού.
  • Δικτύωση, ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ φορέων, συλλόγων και θεσμικών εκπροσώπων.
  • Ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουριστικής ενημέρωσης για τα μνημεία και αξιοθέατα των δύο περιοχών (μεταξύ άλλων και πιλοτική προβολή του Ευπαλίνειου Ορύγματος).

2)   Σύνδεση και συνεργασία των δύο δήμων στον πολιτιστικό τομέα. 
  • Ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών που αφορούν τις καλύτερες πρακτικές που χρησιμοποιούνται στον τομέα αυτό.
  • Δημιουργία κοινών ομάδων εργασίας που θα έχουν ως στόχο την προώθηση των πολιτιστικών προϊόντων των δύο δήμων.


 3) Ανταλλαγή εμπειριών στο τομέα του διοικητικού και ψηφιακού εκσυγχρονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης α' βαθμού.


4) Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας στα ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πιστώσεων  καθώς και την από κοινού υποβολή των σχετικών αιτήσεων.
 

Ο δήμος Σάμου, με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει την επικείμενη συνεργασία με το γερμανικό δήμο, που έχει μια ισχυρή ελληνική κοινότητα με ενεργή συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης. «Ως Δημοτική Αρχή θα εξακολουθήσουμε να προωθούμε την εξωστρέφεια και τη διεθνή παρουσία του νησιού μας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, μέσω διμερών συνεργειών, αλλά και συμμετοχής σε οργανισμούς και θεσμούς  που πρεσβεύουν και καλλιεργούν την προώθηση κοινών δράσεων, στον πολιτισμό, τον τουρισμό, και στη συνεργασία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Επιμένουμε, δε, και δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην εφαρμογή του Χάρτη Τοπικής Δημοκρατίας όπως αυτός έχει υιοθετηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης», αναφέρει ο δήμος Σάμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required