21 Σεπ 2017

«Σάμος SOS»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «Απελευθέρωση και Ανάπτυξη»

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (20/9), ανοιχτή προς τους πολίτες, συνάντηση των μελών και φίλων της κίνησης πολιτών «Σάμος SOS». 

Κατά τη διάρκεια των 2 ωρών συζητήθηκαν η διοργάνωση του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας, για το μεταναστευτικό ζήτημα στις 22 Οκτωβρίου, η διαμορφωθείσα κατάσταση με την πορεία του νησιού προς λάθος κατεύθυνση, όσον αφορά την οικονομία, ενώ ετέθησαν και νομικά ζητήματα που εγείρονται γύρω από την παρουσία οργανισμών, όπως της FRONTEX, που παίζει ρόλο διακινητή και όχι προστασίας των ελληνικών συνόρων. 

Μετά τις εισηγήσεις των μελών της επιτροπής Αγώνα κ.κ. Νίκου Μάρκου και Λευτέρη Στυλιανίδη, ακολούθησαν τοποθετήσεις πολιτών όπου δεν έλειψαν οι εντάσεις όσον αφορά τους τρόπους αντίδρασης της κατάστασης.


Οι εισηγητές, μέλη της κίνησης κ.κ. Ν. Μάρκου και Λ. Στυλιανίδης

Ο κ. Στυλιανίδης έκανε αναφορά στον συμπολίτη μας, κ. Λούη Πασχάλη, που έφυγε από τη ζωή πριν 3 μέρες, μετά από βαρύ τραυματισμό του, ο οποίος ήταν μέλος της επιτροπής. Ο κ. Μάρκου αναφέρθηκε και σε δικαιολογημένες απουσίες μελών της κίνησης, όπως του κ. Βασίλειου Βασιλείου που βρίσκεται για λίγες μέρες στην Αθήνα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, του κ. Γιακουμή Αμυρσώνη που βρίσκεται σε συνέδριο στη Λέσβο, του κ. Παναγιώτη Λυμπέρη και της κας Ευαγγελίας Γερογιάννη. Το κύριο σύνθημα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της 22ας Οκτωβρίου αποφασίστηκε να είναι το «Απελευθέρωση και Ανάπτυξη».

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση


Από τις τοποθετήσεις πολιτών (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")



Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"

Εξηγώντας τον όρο «απελευθέρωση», ο κ. Μάρκου είπε: «Δεν είμαστε κάτω από ζυγό, αλλά όταν υπάρχει παρακράτος που κυβερνάει, είμαστε σε ζυγό, θέλουμε δε θέλουμε. Σήμερα πραγματικά χτυπιέται η δημοκρατία από την επίσημη κυβέρνηση». Η κα Πατρίτσια Χατζηαντωνίου αναφέρθηκε σε αίτημα έκτακτης σύγκλισης του δημοτικού, όπου θα συζητηθεί εκτενώς η κατάσταση. Μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν ήταν και η δημιουργία πανό με συγκεκριμένα συνθήματα που θα μπορούσαν να αναρτηθούν στα σπίτια των πολιτών. Στην είσοδο μοιράζονταν τετρασέλιδο έντυπο με τις θέσεις της κίνησης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required