11 Δεκ 2017

Το Μαξίμου «δείχνει» τα 5 από τα 32 νησιά για το ΦΠΑ

Απ’ ότι όλα δείχνουν, η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα αφορά μόνο στα 5 νησιά που δέχονται το βάρος του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο). Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Λέσβου Γιώργος Πάλλης, Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης και Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός, η επιβολή υψηλότερων συντελεστών ΦΠΑ, από 1ης Ιανουαρίου 2018 θα επιβληθεί στα 27 νησιά από τα 32 που μέχρι σήμερα ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές.


Για παράδειγμα, τα νησιά Λήμνος και Ικαρία, όπου έχουν την έδρα τους τα Επαρχεία των νομών Λέσβου και Σάμου, θα επιβαρυνθούν με την αύξηση αφού δεν θεωρούνται νησιά που δέχονται το βάρος των προσφυγικών ροών. Αλλά και για τη διατήρηση χαμηλών συντελεστών, στα 5 προαναφερθέντα νησιά, δεν έχει οριστεί χρονικός ορίζοντας. 

Οι νησιώτες του Αιγαίου συνεχίζουν τον αγώνα τους και στις 18 Δεκεμβρίου προχωρούν, σύμφωνα με απόφαση συντονιστικών επιτροπών, σε διαμαρτυρία για το Φ.Π.Α., στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required