17 Δεκ 2017

Μαθήματα φιλοζωίας στα σχολεία ξεκίνησε το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου

Ένα πρότυπο πιλοτικό πρόγραμμα μαθημάτων περί φιλοζωίας ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου, με την αρχή να γίνεται από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου.


"Ένα τέτοιο πρόγραμμα ήταν πάντα ένας από τους πιο βασικούς στόχους του σωματείου μας, γιατί τα παιδιά και οι νέοι είναι χωρίς αμφιβολία οι καλύτεροι πρεσβευτές της φιλοζωίας. Τριάντα μαθητές των δύο ΣΤ΄ τάξεων παρακολουθήσαν αυτό το μάθημα με μεγάλο ενδιαφέρον. Κεντρικό ρόλο έπαιξε ο αρχιφύλακας κ. Δημήτρης Καζόγλου με τον σκύλο του Τζάκσον και τις εξηγήσεις του συμπλήρωσαν ο εκπαιδευτής σκύλων κ. Νίκος Βαλσάμης και μέλη του σωματείου μας", αναφέρει το Σωματείο.

Ο κ. Καζόγλου ξεκίνησε το μάθημα με πληροφορίες για τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στα σκυλιά, για τις ανάγκες, τον χαρακτήρα, τις ιδιαιτερότητες και ικανότητες τους. Με έναν ιδιαίτερα κατανοητό τρόπο μετέδωσε αρκετές γνώσεις στους μαθητές, που τον παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή. Η πιο σημαντική στιγμή του μαθήματος ήταν η εμφάνιση του πολύ φιλικού και πανέξυπνου σκύλου του. Ο Τζάκσον κέρδισε αμέσως τις καρδιές των παιδιών, ακόμα και αυτών, που φοβούνται τα σκυλιά. Όπως τους είχε πει από πριν, ο κ. Καζόγλου περιμένανε όλα με ηρεμία και υπομονή να έρθει ο Τζάκσον από μόνος του κοντά στο καθένα για να τον χαϊδέψουν με μεγάλη τρυφερότητα. Ο αρχιφύλακας τους έδειξε αρκετές περιπτώσεις θεμιτής συμπεριφοράς απέναντι στα σκυλιά , πως ανταποκρίνεται ένας σκύλος, τι σημαίνουν διάφορες στάσεις του σώματος του και ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή πως προσεγγίσουμε έναν σκύλο. Τόνισε επίσης, πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβόμαστε τα σκυλιά, απλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν τα πλησιάσουμε.

Επίσης, έγινε αναφορά στα αδέσποτα ζώα, στους λόγους εγκατάλειψης, την ανάγκη και υποχρέωση φροντίδας και σίτισης τους. " Εξηγήσαμε στους μαθητές, εφόσον θέλουν να πάρουν σκύλο (μόνο βέβαια με την έγκριση των γονέων τους), να μην τον αγοράσουν, αλλά να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο και τους ενημερώσαμε σχετικά για αυτήν την διαδικασία. Μεγάλο το ενδιαφέρον των μαθητών και τόσες πολλές οι ερωτήσεις τους, που αγνόησαν ακόμα και το χτύπημα του κουδουνιού", αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου και επισημαίνει πως το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία.

"Το σωματείο μας ευχαριστεί θερμά όσους βοηθήσανε να πραγματοποιηθεί αυτό το πρότυπο μάθημα: την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ιδιαίτερα την κ. Πέλλα Παππά, τον διευθυντή του Πρώτο Δημοτικού Σχολείου Σάμου κ. Κονδύλη Κωνσταντίνο και τους δασκάλους, τον διευθυντή της Αστυνομίας κ. Ελευθεριάδη Λάζαρο, τον εκπαιδευτή σκύλων κ. Νίκο Βαλσάμη και προ πάντων τον αρχιφύλακα κ. Καζόγλου Δημήτρη και τον σκύλο του Τζάκσον", υπογραμμίζει το Σωματείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required