26 Ιαν 2018

«Να ισχύσει και φέτος η έκδοση βίζας των Τούρκων στα νησιά»

Με επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, που κοινοποιείται στους βουλευτές Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, η Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» ζητά να ισχύσει και φέτος «η δυνατότητα έκδοσης βίζας των Τούρκων επισκεπτών στις πύλες εισόδου των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου».

Η Κίνηση ζητά από τον κ. Κοτζιά να κινήσει «έγκαιρα τις διαδικασίες και να εντείνει τις προσπάθειες, ώστε τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσουν και φέτος τη συγκατάθεσή τους για το μέτρο που ίσχυσε τα τελευταία χρόνια». Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επισημαίνει, μάλιστα, ότι «λόγω που το Πάσχα φέτος είναι πρώιμο και οι γείτονές μας προτιμούν να επισκέπτονται τα νησιά κατά την περίοδο αυτή, καλό θα ήταν η δυνατότητα επιτόπιας έκδοσης βίζας να ισχύσει νωρίτερα από άλλες χρονιές».

Επίσης, στην επιστολή αναφέρεται: «Τόσο η θέσπιση διατάξεων για τη συζητούμενη νησιωτικότητα, όσο και τα οφειλόμενα ανταποδοτικά μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, από την επιβάρυνση της εκδήλωσης των ροών προσφύγων-μεταναστών, επιβάλλουν να ισχύσουν και φέτος οι ρυθμίσεις στο ζήτημα της βίζας».

«Οι ρυθμίσεις αυτές εκτός του ότι διευκολύνουν την αμοιβαιότητα και την επικοινωνία μεταξύ γειτόνων, συνετέλεσαν στο να αυξηθούν θεαματικά στα νησιά μας (με τη χειμαζόμενη λόγω και της γενικευμένης κρίσης οικονομία) οι Τούρκοι τουρίστες» καταλήγει η επιστολή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required