19 Ιαν 2018

Η Δώρα με τα δώρα ζωής!

Η Δώρα Σαφή
Τέσσερα δώρα ζωής αποφάσισε να μοιράσει η οικογένεια της συμπατριώτισσάς μας, Δώρας Σαφή, που έφυγε άδικα από τη ζωή, αφήνοντας πίσω το σύζυγό της και τους δυο γιους της. Η απόφαση της οικογένειας που μόνο ευγνωμοσύνη γεμίζει τις καρδιές συνανθρώπων μας, ήταν να προσφερθούν ζωτικά όργανα της Δώρας για μεταμόσχευση. Σύμφωνα με ανακοίνωση, προερχόμενη από το γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου, κ. Λάζαρου Θεόφιλου, η μέχρι πρόσφατα ασθενής νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πάσχοντας από μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και τέλος εγκεφαλικό θάνατο. 


Η λήψη οργάνων (συκώτι, πνεύμονες και νεφρά), πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία (πρώτη φορά για το Νοσοκομείο «Άγιος Παντελεήμων»), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο χειρουργείο του Νοσοκομείου, από εξειδικευμένες ομάδες χειρουργών, κατόπιν συνεννόησης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, του τοπικού συντονιστή μεταμοσχεύσεων, (διευθυντή της ΜΕΘ Φάμπιο Τζιαρντίνα), με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. 

Δύο αεροσκάφη από τη Γερμανία προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Σάμου τις χθεσινοβραδινές ώρες και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος τις πρωινές ώρες σήμερα, παραλαμβάνοντας και μεταφέροντας στη συνέχεια τα όργανα της Δώρας. 

Η γνωστοποίηση, η οποία προήλθε από την οικογένεια, είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας προς ανάλογες ενέργειες. 

Η κηδεία της τελέστηκε σήμερα Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου, το μεσημέρι στο Κοκκάρι, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, παρουσία πλήθους κόσμου που την αποχαιρέτησε στην τελευταία της κατοικία. 

Στην ανακοίνωσή του, η διοίκηση του Νοσοκομείου, καταλήγει ευχαριστώντας την οικογένεια για τη γενναία απόφαση, την επαινεί και την ευγνωμονεί δημόσια για την πρωτοβουλία. Όπως και όλοι μας. Βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της Δώρας που χάρισε δώρα ζωής στους συνανθρώπους της.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required