12 Ιαν 2018

Τον αγώνα των κατοίκων του Μαραθοκάμπου στηρίζει το Εργατικό Κέντρο

Tη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στη Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου, τα σωματεία, τους υπόλοιπους φορείς και τους κατοίκους του Μαραθοκάμπου, για τις προσπάθειες που καταβάλουν για να κρατήσουν τη γιατρό στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαραθοκάμπου, εκφράζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

"Η ενέργεια της απομάκρυνσης της μόνιμης γιατρού αποδυναμώνει πλήρως το Περιφερειακό Ιατρείο, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα τόσο στο Μαραθόκαμπο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, και θα επαναφέρει περιπτώσεις που έχουν χαραχθεί βαθιά στις μνήμες των κατοίκων με θανάτους που είχαν συμβεί την προηγούμενη περίοδο και που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε μόνιμη γιατρός".

"Τόσο η κατάσταση εκεί όσο και η αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου θα δημιουργήσουν εκρηκτικές καταστάσεις, γιατί υποβαθμίζουν και θα συνεχίσουν να υποβαθμίζουν με μεγαλύτερη ένταση τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας. Η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται και στον τομέα της Υγείας όλα αυτά τα χρόνια τόσο από αυτή όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχει οδυνηρά αποτελέσματα για το λαό που μένει χωρίς γιατρούς, χωρίς στελεχωμένες μονάδες υγείας, χωρίς πρόληψη, περίθαλψη και φάρμακα", αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.

Στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο, ζητά την παραμονή της γιατρό στο Περιφερειακό Ιατρείο ώστε να λειτουργεί ως κέντρο εφημεριών όπως μέχρι σήμερα, την πλήρη στελέχωση του Π.Ι. με δεύτερο γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια ώστε να λειτουργεί όλο το 24ωρο, την πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας, την άμεση στελέχωση του Κ.Υ Καρλοβασίων και του Νοσοκομείου Σάμου με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές του κ.α

·

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required