23 Φεβ 2018

Διπλή επιτυχία από τη Σάμο στον 1ο διαγωνισμό μετεωρολογικής φωτογραφίας του meteo.gr

Ο 1ος διαγωνισμός μετεωρολογικής φωτογραφίας του meteo.gr έληξε με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεντρώνοντας 935 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους βρέθηκαν και πολλές φωτογραφίες από την περιοχή μας, συνέπεια της ποικιλίας αλλά και της αξιοσημείωτης συχνότητας των διάφορων μετεωρολογικών φαινομένων πάνω από τη Σάμο, που κατ’επέκταση προσεκλύουν το ενδιαφέρον των φωτογράφων τοπίου του νησιού. Δύο από αυτές τις φωτογραφίες κέρδισαν μέσω της ψηφοφορίας του κόσμου τη θέση τους στην τελική 10άδα των νικητών του διαγωνισμού!
 
Η 1η που ξεχώρισε, τόσο για την σπανιότητα του φαινομένου που αποτυπώνει όσο και για τη γωνία λήψης της, είναι η φωτογραφία της Σταματίας Καρύδα. Ο καλοσχηματισμένος υδροστρόβιλος (τρούμπα) που βλέπετε, δημιουργήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2013 νότια του αεροδρομίου του νησιού και αιχμαλωτίστηκε μέσα από το αεροπλάνο κατά την ώρα της απογείωσης.

Η 2η επιτυχία ανήκει στον Χρήστο Διακοδημητρίου, ο οποίος κατέγραψε με την κάμερά του έναν εντυπωσιακό κεραυνό κατά την διάρκεια της ισχυρής κακοκαιρίας που επηρέασε τη Σάμο στις 18 Απριλίου του περασμένου χειμώνα. Η εντυπωσιακή λήψη πραγματοποιήθηκε από τον δρόμο προς τη μονή της Ζωοδόχου Πηγής με θέα προς την Μουρτιά και προς τα απέναντι παράλια της Τουρκίας. Σημαντικό να τονιστεί ότι για παρόμοιες, εξαιρετικά επικίνδυνες λήψεις, σχετική ασφάλεια μόνο μπορεί να προσφέρει το αυτοκίνητο και μόνο εφόσον τα παράθυρα παραμένουν κλειστά, ενώ ο οδηγός δεν έρχεται σε επαφή με οποιοδήποτε μεταλλικό μέρος του αυτοκινήτου.

"Ως υπεύθυνος της διοργάνωσης του διαγωνισμού και μέλος της κριτικής επιτροπής, θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την υποστήριξη και την συμμετοχή σας σε αυτόν, αλλά και να σας συγχαρώ που μέσα από τις όμορφες φωτογραφίες σας και με την βοήθεια του καιρού, κάνατε την Σάμο να ακουστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα για μία ακόμη φορά", αναφέρει ο Μανώλης Θραβαλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required