22 Φεβ 2018

Η "Δράση" για τον ισολογισμό - απολογισμό του 2016


Tον Ισολογισμό – Απολογισμό του οικονομικού έτους 2016 καταψήφισε η παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτικά», αιτιολογώντας την απόφασή της στις παρατηρήσεις της έκθεσης του Ορκωτού Λογιστή – Ελεγκτή.

Η «Δράση» αναφέρει πως βάση αυτών, δεν υπάρχουν ακόμη και σήμερα όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που απαιτούνται για την κυριότητα των πάγιων στοιχείων του Δήμου,  με αποτέλεσμα η περιουσία του Δήμου που εμφανίζει ο Ισολογισμός, να μην είναι πλήρως κατοχυρωμένη.

Επίσης, τα αναλώσιμα υλικά, που βρίσκονται στις διάφορες αποθήκες του Δήμου, δεν έχουν απογραφεί, με συνέπεια ο Ισολογισμός, να μην εμφανίζει την πραγματική εικόνα, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος των αποθεμάτων των υλικών. «Τέλος από την ανάγνωση του Ισολογισμού», αναφέρει η παράταξη, «προκύπτει η εντύπωση ότι ο Δήμος βρίσκεται σε μία διαρκή στασιμότητα».

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα η παράταξη, ενώ υπερψήφισε τα περισσότερα θέματα, τα οποία ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καταψήφισε τους Ισολογισμούς των Νομικών Προσώπων του Δήμου, εκτός από τον Ισολογισμό του Γηροκομείο, λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα του Νομικού Προσώπου. «Ο εξαιρετικά σοβαρός – εκτός των άλλων - λόγος που η παράταξή μας καταψήφισε τους Ισολογισμούς των Ν.Π., είναι ότι σε κανένα από αυτά, δεν υπάρχει αποτίμηση των παγίων στοιχείων, με συνέπεια η εικόνα της περιουσίας των Ν.Π. να μην είναι η πραγματική», σημειώνει η «Δράση Ενότητα Προοπτική».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required