25 Φεβ 2018

Αθάνατοι! Εκδήλωση – ομιλία για τους 3 ήρωες των Ιμίων



Το βράδυ του Σαββάτου 24/2, στις 18:20, ξεκίνησε το πρώτο μέρος του διημέρου εκδηλώσεων τιμής στους 3 ήρωες των Ιμίων, που καθιέρωσε από πέρυσι η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου. Την έναρξη της εκδήλωσης σήμανε ο χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των εκδηλώσεων καλοσωρίζοντας τον κεντρικό ομιλητή της βραδιάς Δρ. Αθανάσιο Δρούγο.




Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σάμου κ. Εμμ. Πέτρου

Ακολούθησαν χαιρετισμοί, εκ μέρους του δημάρχου Σάμου, από τον δημοτικό σύμβουλο, υποστράτηγο ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. κ. Κυριάκο Πατσίδη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σάμου κ. Εμμανουήλ Πέτρου (ο Σύνδεσμος Εφέδρων είναι συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων), ο οποίος, ορθά τόνισε μεταξύ άλλων, πως και στη Σάμο θα πρέπει να τελεσθεί τρισάγιο στους πεσόντες συμπατριώτες μας, κατά τη διάρκεια του αλβανικού έπους, αφού έχει ξεκινήσει, εδώ και λίγο καιρό, η αναζήτηση και εκταφή χιλιάδων Ελλήνων στρατιωτών πεσόντων στην Αλβανία. Στη συνέχεια, ο γνωστός διεθνολόγος-αναλυτής, ομιλητής της βραδιάς κ. Αθανάσιος Δρούγος, ξεδίπλωσε με τις γνώσεις του όλες τις πτυχές των παγκόσμιων εξελίξεων για να περάσει στην κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική Τουρκία, τα εθνικά μας θέματα, το σκοπιανό και φυσικά τη θέση της Ελλάδος. Στη συνέχεια απάντησε σε πολλές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που απεύθυνε το ακροατήριο. Ήταν η 4η επίσκεψη του κ. Δρούγου στο νησί μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Ο διεθνολόγος-αναλυτής κ. Αθανάσιος Δρούγος


Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος κατά την έναρξη της εκδήλωσης

Τη δεύτερη ημέρα της εκδηλώσεων, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καρλόβασι, στις 12 το μεσημέρι, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ιερολοχιτών, στον παλαιό λιμένα Καρλοβάσου, που έχει κατασκευαστεί από την οικογένεια Διακοσταμάτη προς τιμήν των 3 ηρώων, του συμπατριώτη μας υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορος Γιαλοψού. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων. Δυστυχώς, ίωση που ταλαιπωρεί αυτό το διάστημα την αδελφή του Χριστόδουλου Καραθανάση, Τίνα, δεν της επέτρεψε την παρουσία της στις εκδηλώσεις, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κατρακάζος. Στην εκδήλωση του Σαββάτου, εκτός των παρευρισκομένων πολιτών, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, ο διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, ταξίαρχος Αντώνιος Κωστάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Σάμου Δημήτριος Μαϊστρέλλης, ο λιμενάρχης Σάμου Νικόλαος Κωνσταντέλλης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Παναγιώτης Κοτρίδης καθώς και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required