23 Φεβ 2018

Ψήφισμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου


Ψήφισμα, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα, κατέθεσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Φεβρουαρίου.

Το ψήφισμα αναφέρει:

Η έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, σήμανε τη λειτουργική υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Παγώνδα, Κοκκαρίου και Κοντακεϊκων, καθώς και την αφαίρεση του εκπαιδευτικού ΠΕ-70 Δασκάλων από τα ολοήμερα τμήματα των δημοτικών Σχολείων του Πύργου και των Κουμείκων. Τα τρία πολυθέσια σχολεία, το 2014, θύματα της πιστής εφαρμογής των οδηγιών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση, συμπεριλήφθηκαν στο μαζικό πανελλαδικό κύμα συμπτύξεων-συγχωνεύσεων-υποβιβάσμων σχολικών μονάδων που προχώρησε το τότε Υπουργείο Παιδείας, χωρίς όμως αντίκρισμα, αφού έγινε αναστολή της απόφασης αυτής.(Η απόφαση αυτή είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 1809/2015 και είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Διαύγεια» με τον ΑΔΑ : 6ΕΝ3465ΦΘ3-ΟΨ3.)

Μέσα σ αυτό το άσχημο κλίμα για την Εκπαίδευση, στην τελευταία φάση πρόσληψης των αναπληρωτών στις 9/2/2018, δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ πρόσληψη δασκάλου σε κενό που προέκυψε μετά από άδεια, στο Δημοτικό Σχολείο Κοντακεϊκων, με αποτέλεσμα, το συγκεκριμένο σχολείο να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, καθώς πραγματοποιείται συνδιδασκαλία των μαθητών της πρώτης Δημοτικού με τους μαθητές της Δευτέρας Δημοτικού. Το συγκεκριμένο σχολείο υπέστη σε λίγους μήνες και υποβιβασμό και δεν καλύφθηκε και το κενό που προέκυψε.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου άμεσα προέβη σε ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ όλων των θεσμικών φορέων που εμπλέκονται στη μη κάλυψη του κενού. (Υπουργείο Παιδείας, Περιφερειακή Διεύθυνση Β. Αιγαίου, ΔΙΠΕ Σάμου).

Ζητάμε έμπρακτα τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον αγώνα που δίνουμε για:

· Μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. (οι μισοί εκπαιδευτικοί στην ακριτική Σάμο είναι αναπληρωτές)

Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών-αναγκών στα σχολεία, χωρίς β' αναθέσεις σε συναδέλφους. Κάθε μάθημα να διδάσκεται απ' την αντίστοιχη ειδικότητα

· Κανέναν υποβιβασμό των σχολικών μονάδων των νησιών μας!

· Άμεση αποκατάσταση της αδικίας που ξεκίνησε από την αρχή της χρονιάς με την υποστελέχωση των σχολικών μονάδων μας με προσωπικό και συνεχίζεται τώρα με την πρόταση αναμοριοδότησης και αποχαρακτηρισμού ως δυσπρόσιτων, σχολείων που όχι μόνο τηρούν όλες τις προϋποθέσεις, αλλά αποτελούν φάροι πολιτισμού και μόρφωσης στις μικρές κοινωνίες των νησιών μας.

· Καταδικάζουμε ως απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική την αναγωγή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «my school» σε κεντρικό ρυθμιστή της Εκπαιδευτικής πολιτικής, που απαξιώνει τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο βωμό μιας φθηνής μνημονιακής λογιστικής.

Τέλος, καλούμε τον Δήμο Σάμου να πιέσει, ώστε να δοθεί μια λύση από τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Καλάργαλη με ΑΜΕΣΗ πρόσληψη αναπληρωτή δασκάλου στο Δημοτικό Σχολείο Κοντακεϊκων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required