13 Φεβ 2018

Έγκριση χρηματοδότησης έργων από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τον Δήμο Σάμου


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης και της εξέτασης των ενστάσεων για την δράση  «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών». Επιλέχθηκαν οι 71 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία και συνολικό προϋπολογισμό 88.6 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων το έργο: «Προμήθεια – Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου, τηλεγχειρισμού και ελέγχου διαρροών εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Σάμου».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Σάμου, κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας &  Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενέκρινε την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος κατά 58 εκατ. Ευρώ, με συνέπεια η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος να ανέλθει στα 88.6 εκ.

«Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών», υπογραμμίζει ο κ. Σεβαστάκης.



ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required