27 Φεβ 2018

Κραυγή απόγνωσης των Φουρνιωτών για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Tην έντονη δυσαρέσκειά του για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της καλοκαιρινής περιόδου εκφράζει με επιστολή του προς την Hellenic Seaways και τους φορείς του νομού μας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φούρνων.

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κύριοι,

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για τα θερινά δρομολόγια του 2018, που θα συνδέουν τους Φούρνους με τον Πειραιά και τα υπόλοιπα γειτονικά νησιά. Πιστεύουμε πως υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης των δρομολογίων και θα θέλαμε να αναφέρουμε την επιτακτική ανάγκη για συχνότερη σύνδεση με τον Πειραιά σε 3 φορές(από τις 2 που έχει ανακοινωθεί) εβδομαδιαίως. Την περίοδο 2015-2016 είχαμε 3 φορές δρομολόγιο από Πειραιά-Φούρνοι και επιστροφή.

Μεταφέροντας την αγωνία των συμπολιτών μας, απευθυνόμαστε σ’ εσάς προκειμένου να σας κοινοποιήσουμε το αίτημά μας. Καταρχάς, τα δύο δρομολόγια δεν εξυπηρετούν επαρκώς την τουριστική κίνηση το καλοκαίρι στο νησί μας. Σε ένα νησί που περιμένει τη θερινή περίοδο για να ανορθωθεί οικονομικά μετά τον πολύ δύσκολο χειμώνα, τα μόλις δύο δρομολόγια δεν επαρκούν για την τόνωση της τουριστικής κίνησης. Επίσης, εάν ισχύσουν τα δύο δρομολόγια θα υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά των ψαριών στην πρωτεύουσα από τους επαγγελματίες ψαράδες.

Υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα στα δύο δρομολόγια και έτσι τα αλιευτικά προϊόντα δε μπορούν να μετακινηθούν ικανοποιητικά με κίνδυνο να αλλοιωθούν. Τέλος, η σημερινή κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών (με μόλις δύο δρομολόγια για Πειραιά τη χειμερινή και εαρινή περίοδο) έχει σαν συνέπεια να δυσχεραίνεται η εξυπηρέτηση όλων εμάς των κατοίκων των Φούρνων, οι οποίοι τις περισσότερες φορές υποχρεωνόμαστε σε διανυκτέρευση στα ενδιάμεσα εναλλακτικά λιμάνια (Σάμος, Ικαρία). Εαν ισχύσουν τα δύο δρομολόγια, τόσο εμείς οι Φουρνιώτες, όσο και οι τουρίστες θα αναγκαστούμε να ταλαιπωρηθούμε εκ νέου με τις ενδιάμεσες ανταποκρίσεις και κυρίως θα αισθανόμαστε και πάλι αποκομμένοι από την πρωτεύουσα και τα γειτονικά νησιά.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα ζητάμε:

α. Την προσέγγιση του καραβιού από και προς Πειραιά τουλάχιστον 3 ή 4 φορές την καλοκαιρινή περίοδο.

β.Τη προσέγγιση του καραβιού σε λιμάνια που δεν προκύπτει μεγάλη χρονική καθυστέρηση έτσι ώστε το ταξίδι να είναι μεταξύ 9-10 ώρες. Δεν είναι δυνατόν τον τρέχοντα χειμώνα να έχουμε καράβι που κάνει το δρομολόγιο Πειραιάς-Φούρνοι σε 9 ώρες και το προηγούμενο καλοκαίρι παρατηρήθηκε ότι προσεγγίζοντας επιπλέον το λιμάνι της Πάτμου το δρομολόγιο αυτό να διαρκεί τουλάχιστον 12 ώρες μέχρι και 15. Αυτό είχε πολύ αρνητικές συνέπειες για τον τουρίστα που ήθελε να επισκεφτεί τον νησί μας δηλαδή μειωμένες αφίξεις από την πρωτεύουσα. Δεν είναι δυνατόν κύριοι να έχετε αυτοσκοπό το κέρδος σας με το να προσεγγίζετε ένα εμπορικό νησί και από την άλλη δημιουργώντας όλη αυτή την ταλαιπωρία των τουριστών που ταξιδεύουν στα νησιά του Ν.Σάμου, αλλά και τους Φούρνους να δείχνετε ότι αδιαφορείτε για ένα πιο μικρό που η κοινωνία του παλεύει να ορθοποδήσει τους καλοκαιρινούς μήνες.

γ. Την εξασφάλιση εκτάκτων δρομολογίων σε περιόδους αιχμής (Αγίου Πνεύματος,15 Αυγούστου) για την αναχώρηση των επισκεπτών των Φούρνων από και προς Πειραιά.

Έστω και την ύστατη ώρα, ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και αφού αντιληφθείτε τα προβλήματα του νέου προγράμματος των θερινών δρομολογιών , άμεσα να συναινέσετε στο να επανέλθουμε σε μια καλύτερη κατάσταση τόσο για εμάς τους επαγγελματίες, όσο και για όλους τους κατοίκους των Φούρνων. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Με εκτίμηση, 

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Φούρνων Κορσεών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required