13 Φεβ 2018

Καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου


Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και  Νηπιαγωγών Σάμου, καταγγέλλοντας παράλληλα το γεγονός ότι στην τελευταία φάση πρόσληψης των αναπληρωτών, στις 9 Φεβρουαρίου, δεν υπήρξε καμία πρόσληψη δασκάλου σε κενό που προέκυψε μετά από άδεια, στο Δημοτικό Σχολείο Κοντακεϊκων.

«Το συγκεκριμένο σχολείο, (όπως και τα Δημοτικά Σχολεία Παγώνδα,  Κοκκαρίου  και η αφαίρεση του εκπαιδευτικού ΠΕ 70 Δασκάλων από τα ολοήμερα τμήματα των δημοτικών Σχολείων του Πύργου και των Κουμείκων,) υπέστη  από την αρχή της χρονιάς λειτουργικό υποβιβασμό, θύμα της πιστής εφαρμογής  των  οδηγιών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, καθώς πραγματοποιείται συνδιδασκαλία των  μαθητών  της πρώτης Δημοτικού με τους μαθητές της Δευτέρας Δημοτικού», αναφέρει ο Σύλλογος.

«Καταδικάζουμε ως απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική την αναγωγή του my school  σε κεντρικό ρυθμιστή της Εκπαιδευτικής πολιτικής, που απαξιώνει τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο βωμό μιας φθηνής μνημονιακής λογιστικής. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καταγγέλει όλους τους θεσμικούς φορείς που εμπλέκονται στην μη κάλυψη του κενού. (Περιφερειακή Διεύθυνση Β. Αιγαίου, ΔΙΠΕ Σάμου)», σημειώνει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.

Στην ανακοίνωσή του, τονίζει πως δεν θα δεχτεί καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού για κάλυψη του κενού, και  ζητά να δοθεί λύση από τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Καλάργαλη με άμεση πρόσληψη αναπληρωτή δασκάλου. Επίσης, καλεί όλους τους συναδέλφους να μη δέχονται προφορικές εντολές μετακίνησης από τη Διεύθυνση, γιατί μένουν ακάλυπτοι και σε περίπτωση που συμβεί αυτό, να ενημερωθούν άμεσα τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required