21 Φεβ 2018

Προκηρύχτηκε το έργο αναβάθμισης και αποκατάστασης της πλατείας Πυθαγόρα


Προκηρύχτηκε το έργο αναβάθμισης και αποκατάστασης της πλατείας Πυθαγόρα, εκτιμώμενης αξίας 172.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση και η αποκατάσταση της κεντρικής πλατείας της πόλεως Σάμου, συνολικού εμβαδού περίπου 3.700,00 τ.μ. 

Προτείνεται να κατασκευαστεί νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με ψηλά φωτιστικά σώματα ίδια με αυτά της παραλιακής ζώνης, έτσι ώστε να υπάρχει ομοιομορφία. Τέσσερα φωτιστικά θα μπουν στις αντίστοιχες θέσεις στο κέντρο της πλατείας, ενώ όσα είναι κοντά στα κτίρια θα μετακινηθούν πιο κοντά στο κέντρο της πλατείας και σε θέσεις που δεν θα εμποδίζεται ο φωτισμός από τα υπάρχοντα δέντρα. Επιπλέον, θα τοποθετηθεί μια σειρά φωτιστικών στο απέναντι πεζοδρόμιο του πέτρινου δρόμου που οδηγεί στον Άγιο Νικόλαο, με σκοπό να ενισχυθεί ο φωτισμός σε αυτή την πλευρά της πλατείας. Επίσης, προτείνεται ο ηλεκτροφωτισμός του τμήματος του εμπορικού δρόμου πίσω από την πλατεία, που είναι ελλιπέστατος και ο οποίος θα γίνει με κρεμαστά φωτιστικά, δεδομένου του μικρού πλάτους του δρόμου και της μη δυνατότητας να κατασκευαστούν βάσεις, για τη στήριξη φωτιστικών σε ιστό, από την ύπαρξη πολλών δικτύων στο έδαφος.

Οι οικοδομικές εργασίες αφορούν κυρίως τη συμπλήρωση της υπάρχουσας πλακόστρωσης, με βασικό υλικό τις πλάκες μαρμάρου, στα σημεία όπου υπήρχαν οι πυραμίδες και φαίνεται η επιφάνεια του σκυροδέματος. Επίσης θα γίνει αποκατάσταση στα σημεία που πρέπει να καθαιρεθούν για τη διέλευση των ηλεκτρικών καλωδίων, καθώς και γύρω από τους κατεστραμμένους φοίνικες, όταν γίνει η εκρίζωση τους. Τέλος, θα φυτευτούν τρία μεγάλα δέντρα στη θέση των κατεστραμμένων φοινίκων, ώστε να αποκατασταθεί ιστορική εικόνα της πλατείας.

Η συνολική προθεσμία αποπεράτωσης του συμβατικού αντικειμένου του έργου ορίζεται σε 9 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης. Να σημειωθεί πως το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ε.Π. "Βόρειο Αιγαίο 2014-2020", με ποσοστά συγχρηματοδότησης 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και 20% από εθνικούς πόρους.

Το "Σαμιακόν Βήμα", στο πρωτοσέλιδο της 10ης Φεβρουαρίου, είχε, μεταξύ άλλων, περιγράψει με λεπτομέρειες τις αλλαγές που φέρνει η συγκεκριμένη παρέμβαση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required