16 Φεβ 2018

Συνάντηση εργασίας της "Δράσης" με εκπροσώπους του ΤΕΕ Σάμου

Συνάντηση εργασίας των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Δράση Ενότητα Προοπτική» και εκπροσώπων του Τεχνικού Επιμελητηρίου του Νομού Σάμου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στην πόλη της Σάμου. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στα τεχνικά θέματα που αφορούν τις προκλήσεις και προοπτικές της βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου.

Επισημάνθηκαν πολλά από τα προβλήματα που δημιουργεί το υφιστάμενο χωροταξικό πλαίσιο (σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο)  και η ανάγκη επανασχεδιασμού, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο νησιωτικό μας δήμο.


Συμφωνήθηκε πως η συλλογή στοιχείων με επιστημονικά κριτήρια πρέπει να συμπεριλαμβάνει απαραίτητα τους αντιπροσώπους των τοπικών φορέων - ιδιαίτερα των μηχανικών του ΤΕΕ, καθώς αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από όλους τα τεχνικά θέματα σε συνάρτηση  με τις τοπικές ιδιαιτερότητες.  Η βάση δεδομένων  που θα προκύψει, η οποία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μπορεί να ψηφιοποιηθεί και να αναλυθεί περισσότερο, θα αποτελέσει την αφετηρία για ένα σωστό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα αξιοποιήσουν οι ειδικοί μελετητές.

"Ο Τοπικός Χωρικός Σχεδιασμός καλύπτει το σύνολο της έκτασης ενός δήμου και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία εμπίπτει στις αρμοδιότητες του.  Ο Δήμος Σάμου οφείλει λοιπόν να κτίσει τις αναγκαίες γέφυρες συνεργασίας με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια μεταξύ των αρμόδιων δημοσίων υπηρεσιών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και της κοινωνίας, σύμφωνα με τα πρότυπα του Καλλικράτη. Η δημόσια διαβούλευση πιστεύουμε πως δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά εργαλείο στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ μας εξήγησαν πως η ενημέρωση και η επεξήγηση τεχνικών θεμάτων στη κοινωνία αποτελεί άλλωστε έναν από τους βασικότερους  θεσμικούς του ρόλους σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του", αναφέρει η παράταξη
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required