20 Φεβ 2018

Κινητοποιήσεις για την Υγεία στην Ικαρία


Κινητοποίηση πραγματοποιούν την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Ικαρίας, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη παιδιάτρου στο νοσοκομείο του νησιού.

Στο πλευρό τους βρίσκεται και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας που προκήρυξε 3ωρη Στάση Εργασίας, από 12:00 έως 15:00, με κύρια αιτήματα την τοποθέτηση δεύτερου παιδιάτρου στο Νοσοκομείο και παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου,  διπλές θέσεις γιατρών στο νοσοκομείο καθώς και την κάλυψη όλων των προβλεπόμενων κενών θέσεων ιατρικού και μη προσωπικού στα Περιφερειακά Ιατρεία, το Κέντρο Υγείας και το Νοσοκομείο  και τέλος την ανάπτυξη και αναβάθμιση των δημόσιων υγειονομικών παροχών στα νησιά μας.

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, με ανακοίνωσή του, τονίζει πως οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, διαρκώς επιδεινώνουν την κατάσταση για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των νησιών, σε σημείο εγκληματικό., καθώς όλες οι δομές υγείας στο νομό μας, είναι υποστελεχωμένες, υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού και αναλώσιμων, λόγω υποχρηματοδότησης, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία υπολειτουργούν, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Αναφερόμενο στην Ικαρία, το Εργατικό Κέντρο αναφέρει πως η μοναδική παιδίατρος που υπηρετεί στο Νοσοκομείο απουσιάζει από το νησί με εκπαιδευτική άδεια και η θέση της δεν αναπληρώθηκε από άλλο παιδίατρο. Αντίστοιχα δεν υπάρχει ειδικότητα παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και στα υπόλοιπα Π.Ι. του νησιού.

«Αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης παιδιάτρων στις δημόσιες μονάδες υγείας είναι να μένει ουσιαστικά ακάλυπτος ο παιδικός πληθυσμός του νησιού, τόσο για τις πάγιες υγειονομικές τους ανάγκες, όσο και για τις έκτακτες που μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή τους. Η υποκατάσταση των παιδιάτρων από τους γιατρούς γενικής ιατρικής, που είναι συνήθης πρακτική, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αναγκαίες εξειδικευμένες υπηρεσίες που απαιτούνται για την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας των παιδιών. Η έλλειψη παιδιάτρων συμβάλει ώστε σχεδόν καθημερινά να καταγράφονται περιστατικά μεταφοράς ασθενών, είτε στη Σάμο είτε στην Αθήνα. Στην Ικαρία, αλλά και τους Φούρνους, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τα νησιά είναι αποκλεισμένα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αυξάνοντας έτσι την ανασφάλεια των γονιών και συνολικά των κατοίκων, σε συνδυασμό με την έλλειψη παιδιάτρου», επισημαίνει μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο Σάμου και καλεί όλους να βρεθούν την Πέμπτη,  στις 12 το μεσημέρι, έξω από το νοσοκομείο Ικαρίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required