15 Φεβ 2018

Μονοθεματική συνεδρίαση για τα ζητήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου ζητά ο Μ. Κόνσολας

Tη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με μοναδικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου ζητά ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όχι για να μετατραπεί σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά για να αναζητηθεί ένα κοινό πεδίο σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών που θα βελτιώσουν τις συνθήκες στις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου.

Ο βουλευτής ζητά να κληθούν στην Επιτροπή και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, οι διοικητές των αντίστοιχων Υγειονομικών Περιφερειών, οι Δήμαρχοι των νησιών, οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και οι ιατρικοί σύλλογοι και οι τοπικές ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι τα προβλήματα στις δημόσιας υγείας στα νησιά έχουν επιδεινωθεί, ο δείκτης υποστελέχωσης διευρύνεται και μαζί του διευρύνεται και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών των νησιών.

Αναφέρει, επίσης,  ότι τα θεσμοθετημένα κίνητρα για να υπηρετούν γιατροί στα νησιά, αποδεδειγμένα, πλέον, είναι αναποτελεσματικά και πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για να υπάρξουν γενναία και ουσιαστικά πλέον μισθολογικά και βαθμολογικά κίνητρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required