18 Φεβ 2018

Μαθήματα φιλοζωίας στους μαθητές του Κοκκαρίου


Mε μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρότυπο πιλοτικό πρόγραμμα μαθημάτων περί φιλοζωίας του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου, μέλη του οποίου επισκέφτηκαν τη Δευτέρα το Δημοτικό Σχολείο του Κοκκαριού.

Όλες οι τάξεις του σχολείου, 33 παιδιά παρακολουθήσαν το μάθημα με μεγάλο ενδιαφέρον. Κεντρικό ρόλο έπαιξε και πάλι ο αρχιφύλακας κ. Καζόγλου Δημήτρης με τον σκύλο του Τζάκσον, που έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί μείνανε κατενθουσιασμένοι. Τις εξηγήσεις του κ. Καζόγλου συμπλήρωσαν ο εκπαιδευτής σκύλων, κ. Βαλσάμης Νίκος, και μέλη του σωματείου.

Ο κ. Καζόγλου ξεκίνησε το μάθημα με πληροφορίες για τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στα σκυλιά, για τις ανάγκες, τον χαρακτήρα, τις ιδιαιτερότητες και τις ικανότητές τους. Με έναν ιδιαίτερα κατανοητό τρόπο μετέδωσε αρκετές πληροφορίες στους μαθητές, οι οποίοι τον παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή. Η πιο σημαντική στιγμή του μαθήματος ήταν η εμφάνιση του πολύ φιλικού και πανέξυπνου σκύλου του, καθώς ο Τζάκσον κέρδισε γρήγορα τις καρδιές των παιδιών, ακόμα και αυτών, που φοβούνται τα σκυλιά. Όπως τους είχε τονίσει από πριν ο κ. Καζόγλου, περίμεναν όλα με ηρεμία και υπομονή να έρθει ο Τζάκσον από μόνος του κοντά στον καθένα για τον χαϊδέψουν με μεγάλη τρυφερότητα. 

Ο αρχιφύλακας τους έδειξε αρκετές περιπτώσεις θεμιτής συμπεριφοράς απέναντι στα σκυλιά, πως ανταποκρίνεται ένας σκύλος, τι σημαίνουν διάφορες στάσεις του σώματος του και ότι χρειάζεται προσοχή το πως προσεγγίζουμε έναν σκύλο. Τόνισε, επίσης, πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα φοβόμαστε, απλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν τα πλησιάσουμε.

Από μέλη του σωματείου έγινε αναφορά στα αδέσποτα ζώα, στους λόγους εγκατάλειψης, την ανάγκη και υποχρέωση φροντίδας και σίτισής τους. Επίσης, εξηγήθηκε στους μαθητές, εφόσον θέλουν να αποκτήσουν σκύλο (μόνο βέβαια με την έγκριση των γονέων), να μην αγοράσουν, αλλά να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο και τους ενημέρωσαν σχετικά με τη διαδικασία.

Το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών ήταν μεγάλο και ήταν τόσες πολλές οι ερωτήσεις τους, που αγνόησαν ακόμα και το χτύπημα του κουδουνιού…

"Το σωματείο μας ευχαριστεί θερμά όσους βοηθήσανε να πραγματοποιηθεί αυτό το πρότυπο μάθημα: τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ιδιαίτερα την κα Πέλλα Παππά, τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κοκκαριού κ. Ψαραδέλλη Ευστράτιο, τους δασκάλους, τον διευθυντή της αστυνομίας κ. Μαϊστρέλη Δημήτρη, τον εκπαιδευτή σκύλων κ. Βαλσάμη Νικόλαο και προ πάντων τον αρχιφύλακα κ. Καζόγλου Δημήτρη και τον σκύλο του Τζάκσον. Το εκπληκτικό μάθημα του θα μείνει αξέχαστο στα παιδιά. Φυσικά θα συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα και σε άλλα σχολεία", αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required