12 Φεβ 2018

Ένα σαμιώτικο πρωινό Κυριακής στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης


Ένα σαμιώτικο πρωινό θα βιώσουν όσοι βρεθούν τη Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διαφορετικό ταξίδι στη Σάμο, με αφορμή το βιβλίο του Κώστα Στοφόρου «Ο χαμένος μύθος του Αισώπου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Όσοι παραβρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα στενά της Πλάκας και να ανακαλύψουν το σπίτι της οικογένειας του Λυκούργου Λογοθέτη, να επισκεφθούν τον Άγιο Νικόλαο τον Ραγκαβά, όπου θα ξεναγηθούν από τον πατέρα Αλέξανδρο Καριώτογλου, να μάθουν την ιστορία μιας σημαίας από την Πορφυριάδα Σχολή Καρλοβάσου και να συζητήσουν για το βιβλίο και τη Σάμο με τον Γραμματέα της Αδελφότητας Σαμίων Αθήνας Σίμο Μιχαλάκη, τον Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των Απανταχού Αμπελιωτών Σάμου "Η Άμπελος" Κώστα Τρικιριώτηκαι τον βιβλιοθηκονόμο Πάνο Τουρλή.

Επίσης, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ της Ντίνας Κάτσαρη για τη Σάμο. Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα  απολαύσουν Σαμιώτικο κρασί -ευγενική προσφορά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου- και tomaccini από τα Ελληνικά Θερμοκήπια της Σάμου.

Οδηγός σε αυτό το ταξίδι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου, Κώστας Στοφόρος. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη

Να σημειωθεί πως το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης βρίσκεται στην οδόΤριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη ( Τηλ. 2103250341).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required