12 Φεβ 2018

Η ΚΟΒ Υγείας Σάμου για την απελευθέρωση του κλάδου των φαρμακοποιών

Τις εξελίξεις στον κλάδο των φαρμακοποιών, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Υγείας Σάμου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

"Ακόμη ένα βήμα στην παραπέρα «απελευθέρωση» του κλάδου των φαρμακοποιών επιχειρείται με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που κατέθεσε προς επεξεργασία ο υπουργός Υγείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού αιφνιδιαστικά πέρασε τη σχετική τροπολογία από τη Βουλή το Δεκέμβριο. Το υπουργείο προσπαθεί να λύσει και να καλύψει τα νομικά κωλύματα στα οποία είχε σταθεί το ΣτΕ, ακυρώνοντας κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε το 2016, και να ρυθμίσει τους όρους με τους οποίους προχωρά η «απελευθέρωση» στον κλάδο.

Οι ρυθμίσεις αυτές, απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τις αντίστοιχες οδηγίες και κανονισμούς της Κομισιόν και τις μνημονιακές δεσμεύσεις για την άμεση και ταχεία προώθηση των κατευθύνσεων της πλήρους «απελευθέρωσης» της αγοράς υπηρεσιών, παρέχουν πλέον τη δυνατότητα λειτουργίας φαρμακείου και σε ιδιώτες μη φαρμακοποιούς με τη μορφή εταιρίας. Είναι ξεκάθαρο ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα πλήξει χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς, ενώ σε συνδυασμό με την «απελευθέρωση» του ωραρίου καθώς και των τιμών των χιλιάδων Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) ενισχύονται ο ανταγωνισμός και οι επενδύσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών -είτε είναι φαρμακοποιοί είτε όχι- στο χώρο της λιανικής πώλησης των φαρμάκων, εξυπηρετώντας την επιτάχυνση της διαδικασίας συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης της παραγωγής και του κεφαλαίου και στον τομέα της Υγείας.

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, πανηγυρίζει για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και την επερχόμενη «ανάκαμψη», υπηρετώντας πιστά την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, μεταξύ των οποίων και οι φαρμακοβιομήχανοι, έχοντας κατακρεουργήσει τις κρατικές δαπάνες για την Υγεία και τα φάρμακα του λαού, υποχρηματοδοτώντας τα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, έχοντας εκτινάξει τις πληρωμές των ασθενών στα ύψη γι' αυτές τις ανάγκες, έχοντας περικόψει τη συνταγογράφηση και την ασφαλιστική αποζημίωση των φαρμάκων, με τα επακόλουθα προβλήματα και στην έγκαιρη αποζημίωση των φαρμακοποιών.

Ο λαός πρέπει να απορρίψει αγωνιστικά και μαχητικά την απάτη της «υγιούς επιχειρηματικής δράσης» στο χώρο της Υγείας και της δήθεν δυνατότητας για «εξανθρωπισμό» του καπιταλισμού που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση. Να διεκδικήσει πλήρεις και απόλυτα δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς περικοπές και πλαφόν, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντική η συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών μικρού εισοδήματος και με άλλους αυτοαπασχολούμενους υγειονομικούς και συμμαχία με τους ασθενείς, τη λαϊκή οικογένεια. Ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τους μεγαλοεπιχειρηματίες που λυμαίνονται την Υγεία και το Φάρμακο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required