17 Φεβ 2018

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

Στο ρυθμό της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας θα κινηθεί αυτό το διήμερο η Σάμος, με το δήμο και διάφορους Συλλόγους να διοργανώνουν τις τελευταίες καρναβαλικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά:


Καρλόβασι
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο Καρλόβασι θα πραγματοποιηθεί το σαμιώτικο καρναβάλι. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11 το πρωί από το Κέντρο Υγείας και θα καταλήξει στην πλατεία Καρλοβάσου.


Μυτιληνιούς
Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στους Μυτιληνιούς. Οι Σύλλογοι του χωριού έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο θέαμα που περιλαμβάνει άρματα, γαϊτανάκι, Καδή και σοκολατοπόλεμο.


Σπαθαραίοι
Το έθιμο του Καδή αναβιώνει την Κυριακή, στις 1 το μεσημέρι, στο δημοτικό σχολείο του χωριού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπαθαραίων. Το έθιμο προέρχεται από την εποχή της τουρκοκρατία, όπου ο Καδής ήταν ο Οθωμανός δικαστής που πήγαινε στη Σάμο μία φορά το χρόνο, για να επιλύσει διαφορές. Επίσης εισέπραττε πρόστιμα με σκοπό να τα αποδώσει στο Σουλτάνο. Στις μέρες μας το έθιμο αναβιώνει εμπλουτισμένο με σατυρικά δρώμενα, ενώ με κρασί και μεζέδες, το κέφι ανεβαίνει παράλληλα με τις «ατάκες» του Καδή και των «δικαζομένων» από αυτόν.


Μαραθόκαμπος
Τα παραδοσιακά «Φραντζόλια», με ζωντανή μουσική και χορό, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθοκάμπου, την Κυριακή της Αποκριάς, στις 4 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συλλόγου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.


Ηραίον
Εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ηραίου. Στις 19 Φεβρουαρίου, από τις 11 το πρωί, θα προσφέρονται στην πλατεία του χωριού παραδοσιακή φασολάδα , νηστίσιμοι μεζέδες και κρασί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required