22 Φεβ 2018

Ο δήμος Σάμου στις τουριστικές εκθέσεις Βελιγραδίου και Βουκουρεστίου

Στην έκθεση «IFT Beligrade 2018» που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου, συμμετέχει ο Δήμος Σάμου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τουριστικό υλικό που προβάλει την περιβαλλοντολογική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας.

Πρόκειται για μία Διεθνή Έκθεση που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Σερβία και στα Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο αριθμό πρακτόρων βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Οι εκθέτες που λαμβάνουν μέρος ανέρχονται στους 1.100 από 56 χώρες, ενώ ο αριθμός επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τους 60.000.

"Η συμμετοχή σε αυτή την έκθεση είναι μεγάλης σημασίας για το νησί μας, καθώς πρόκειται για μία τουριστική αγορά που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον το τελευταίο χρονικό διάστημα, γεγονός που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία που αναφέρουν την επίσκεψη ενός εκατομμυρίου Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα για το έτος 2017", αναφέρει ο δήμος Σάμου.

Παράλληλα, ο Δήμος  θα παρευρεθεί και στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Ρουμανίας TTR, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της χώρας με συμμετοχές από ολόκληρη την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

"Ο Δήμος Σάμου υποστηρίζει το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τουριστικό υλικό και πλήθος τοπικών προϊόντων. Σκοπός της συμμετοχής είναι η προσέλκυση τουριστών από τη Ρουμανία, χώρα η οποία το 2017 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία σημείωσε αύξηση κρατήσεων στην Ελλάδα κατά 8%. Η προσπάθεια του Δήμου για επαφές τόσο με χώρες που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικές αγορές για το νησί, όσο και με χώρες οι οποίες τα τελευταία χρόνια κάνουν την παρουσία τους αισθητή με έναν αξιόλογο αριθμό επισκεπτών, συνεχίζεται και στόχο έχει την κατοχύρωση της θέσης του νησιού, ως προορισμό υψηλής αξίας", επισημαίνει ο δήμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required