4 Μαρ 2018

Η Σάμος παρούσα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, διεξάγεται σήμερα Κυριακή, 4 Μαρτίου, στην Αθήνα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που διοργανώνει ο WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την Cosmote. Τρεις ομάδες από τη Σάμο, που κατάφεραν να διακριθούν, ακόμη μια χρονιά στον Περιφερειακό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Β. Αιγαίο, ταξίδεψαν μέχρι την Αθήνα για τη διεξαγωγή του τελικού.

Οι "Ταξιδευτές" εξηγούν την κατασκευή τους σε μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού

Πρόκειται για τους «Ταξιδευτές» του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου (συμμετέχουν και μαθητές του 1ου Δημοτικού πόλεως Σάμου), τους «Μαρλάδες» και τους «SaMianS» του 2ου Γυμνασίου Σάμου. Τις προσπάθειες και παρουσιάσεις των παιδιών παρακολούθησε και ο βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης που επισκέφθηκε τον χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του Τελικού τον Φεβρουάριο.
Ο βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης με τους μαθητές (δεν ταξίδεψε ολόκληρη η ομάδα στην Αθήνα), και τον δάσκαλό τους, κ. Αντώνη ΠαναγιώτουΟ Πανελλήνιος Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Για κάθε σχολική βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια. Για το Δημοτικό ο φετινός διαγωνισμός προσκαλεί τους μαθητές να φανταστούν το συναρπαστικό μέλλον, κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς σύμφωνα με το θέμα «Εποικισμός του Άρη» ή να παίξουν «Wedo 2.0 Ποδόσφαιρο», στο πλαίσιο πιλοτικού διαγωνισμού όπου θα συμμετέχουν ομάδες από τις περιφέρειες Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Η διαγωνιστική πίστα του Γυμνασίου προσκαλεί τους μαθητές να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που θα επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)». Οι μαθητές του Λυκείου, όπως και πέρυσι, θα κληθούν να δημιουργήσουν μία κατασκευή ελεύθερης έμπνευσης, η οποία θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα περιέχει αυτοματισμούς που λύνουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με το θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required