2 Μαρ 2018

Βραβείο «Προστατευόμενες Περιοχές» στον δήμο Σάμου

Στον Δήμο Σάμου απονέμεται το Βραβείο «Προστατευόμενες Περιοχές» στα πλαίσια του διαγωνιστικού τμήματος της Διεθνής Έκθεσης VERDE TEC, που συνδιοργανώνεται με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Η βράβευση αφορά το ενταγμένο από τη δημοτική αρχή έργο «Δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στη Σάμο», προϋπολογισμού ύψους 435.568,00€, που θα καταλαμβάνει έκταση 90.000 m2 και θα αποτελείται από 36 ιχθυοκοιτίδες.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη δικτύου καταδυτικών διαδρομών, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και η εξέλιξη του βιώσιμου Τουρισμού.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιείται τη Παρασκευή, 2 Μαρτίου, στο Μεσογειακό Κέντρο της Παιανίας παρουσία, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη και πολλών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής "η συμμετοχή του Δήμου, εντυπωσίασε για την πρωτοτυπία του έργου, τους εκθέτες και τους επισκέπτες της έκθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βράβευση της βέλτιστης αυτής πρακτικής έγινε με την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των βραβείων".

Ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, τόνισε τη σημαντικότητα της παρέμβασης αυτής που υλοποιεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο επιστημονικό προσωπικό του Δήμου. Την παρουσίαση του έργου έκαναν η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής κα Αγγέλα Καζάκου και η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης κα Έλενα Χουσνή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required