29 Μαρ 2018

Ερώτηση στη Βουλή για τη χορήγηση τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γάκης Δημήτριος, Καματερός Ηλίας, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Πάλλης Γεώργιος και Σεβαστάκης Δημήτριος κατέθεσαν στη Βουλή και ειδικότερα προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Τουρισμού, Εσωτερικών, και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ερώτηση σχετικά με το θέμα της επέκτασης του «πιλοτικού προγράμματος» χορήγησης τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για το 2018.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου επισημαίνουν τη σπουδαιότητα του προγράμματος για τις τοπικές οικονομίες της Σάμου, Λέσβου, Χίου, Κω, Ρόδου, Σύμης και Καστελλόριζου και ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τα εξής:

1. Σε ποια φάση βρίσκεται ο σχεδιασμός των ενεργειών της Κυβέρνησης σε επίπεδο παρεμβάσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δυνατότητα ανανέωσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων εισόδου βραχείας διάρκειας για τουρισμό, στο πλαίσιο της Συνθήκης «Σένγκεν», για το 2018, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που εφαρμόζεται το «πιλοτικό πρόγραμμα».

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία στις πύλες εισόδου των νησιών που εφαρμόζεται το πιλοτικό πρόγραμμα; Ποιός είναι ο σχεδιασμός για την επαρκή στελέχωση των αεροδρομίων και των λιμανιών (πύλες εισόδου) ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους, η απρόσκοπτη ροή και η ομαλή διακίνηση των επισκεπτών.

3. Έχουν αξιολογηθεί τα αποτελέσματα εφαρμογής του ασφαλούς, όπως έχει αποδειχθεί, «πιλοτικού προγράμματος» μέχρι σήμερα; Αν ναι, ποιά είναι τα ειδικά συμπεράσματα ως προς την αύξηση της τουριστικής κίνησης, της οικονομικής δραστηριότητας και τα αναπτυξιακά οφέλη των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών.

4. Σε ποιες ειδικές δράσεις προβολής των νησιών του ανατολικού Αιγαίου προτίθεται η κυβέρνηση να εντάξει το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης θεωρήσεων εισόδου βραχείας διάρκειας για τουρισμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required