23 Μαρ 2018

Θ. Δημόπουλος: Νέες αντικειμενικές αξίες: Η επιστημοσύνη, η κοινή λογική και η εθνική αντίληψη «στο κόκκινο»


Παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, την οποία στο Βόρειο Αιγαίο θα  γιορτάσουμε, όπως πάντα τα τελευταία χρόνια, παρέα  με τους κατατρεγμένους της γης πρόσφυγες και μετανάστες υπό το βλοσυρό βλέμμα του νεοσουλτάνου Ερντογάν, η υφυπουργός  Οικονομικών κ. Παπανάτσιου σε μια από τις συνηθισμένες βόλτες της στην Αθήνα  από  τον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», σνόμπαρε την ανακάλυψη της Αμερικής και πιστή  στην Συριζαϊκή αντίληψη για την Οικονομία και την Ανάπτυξη ανακάλυψε το Βόρειο  Αιγαίο ως το νέο Ελντοράντο  της  Συριζαίϊκης ανάπτυξης. 

Έτσι μας έβαλε πρώτους-πρώτους στον ιερό (τύφλα να έχει η τζιχάντ) στόχο της Συριζοανέλ Κυβέρνησης για το  νέο  άρμεγμα του λαού μέσω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα. Οι ατρόμητοι και κιμπάρηδες,  που θα έσκιζαν τα μνημόνια και  θα  καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ!!! Η στοχοποίηση του Βορείου Αιγαίου ειδικότερα ας μη μας τρομάζει, δεν έγινε επειδή έχουν στο μυαλό τους κάτι κακό στα εθνικά, αλίμονο, εδώ ούτε τα «Γκορναματσεντόνια»  δεν τους βγαίνουν! Έγινε προφανώς, επειδή  κάποιο σαΐνι από τους κακόμοιρους «εκτιμητές», που τους έβαλαν «ζων ζουρνά» μέσα σε 10 μέρες να ετοιμάσουν «εισηγήσεις» (το κρίσιμο Eurogroup της 27ης  Απριλίου πλησιάζει και μέχρι τις 15 Απριλίου  οι νέες «αντικειμενικές»  πρέπει  να είναι έτοιμες, όπως εξομολογήθηκε η Παπανάτσιου σκάζοντας το νέο μυστικό στην ΕΡΤ λίγες ώρες μετά) αλλά γιατί αυτός ο «λαμπρός επιστήμονας» είδε μεγάλη  απόκλιση στις σημερινές τιμές μεταξύ του Βορείου Αιγαίου και του Νοτίου Αιγαίου (στο οποίο όμως βρε αδελφέ, αυτό πρέπει  να  είναι  γνωστό στους θαμώνες των Αθηναϊκών καφέ) ανήκουν τα «διαμάντια του στέμματος» του Ελληνικού  Τουρισμού (Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη,  Παροναξία και λοιπές Κυκλάδες κ.λ.π.).       
    
Αλλά για να σοβαρευτούμε: Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με στόχο την εξίσωσή τους με τις εμπορικές αξίες πράγματι είναι μνημονιακή υποχρέωση, που περιλαμβάνεται στο τρίτο (και φαρμακερό) μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ. Καθυστέρησαν τρία χρόνια να προχωρήσουν (κάτι τέτοιο ίσως και να τους βόλευε,  αφού οι εμπορικές αξίες συνέχισαν στη τριετία  να πέφτουν με εξωφρενικούς πλέον ρυθμούς).  Επειδή όμως σε όλο   το φάσμα της Οικονομίας υπάρχει και ένας πάτος και επειδή λόγω του κλεισίματος επιτέλους της ταλαιπωρημένης τρίτης αξιολόγησης και της προοπτικής εξόδου (έστω  και με τα κλωτσίδια  των  Ευρωπαίων) από  το πρόγραμμα τον Αύγουστο, τα πράγματα (με τη βοήθεια και των καλών προοπτικών στον Τουρισμό  χτύπα ξύλο) δείχνουν στα μεγέθη και στους  αριθμούς (έστω  και  λιπόθυμη την κοινωνία) να σταθεροποιούνται το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης έδραξε τη «χρυσή ευκαιρία», τις επιβαλλόμενες και διαφαινόμενες ως τα σήμερα μειώσεις των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των εμπορικών,  να  τις  μετατρέψει σε αυξήσεις, στοχοποιώντας λόγω του τουρισμού τα νησιά και ειδικότερα το Βόρειο Αιγαίο για τους παραπάνω αστείους λόγους. Δηλαδή, αντίληψη για την εθνική συνοχή    μηδενική, αναπτυξιακή πολιτική  για το Αιγαίο της πλάκας!!!

Δεν γνωρίζω αν βρεθεί κάποιος χριστιανός να δώσει μια συμβουλή στην κ. Παπανάτσιου. Αυτό που γνωρίζω είναι, ότι εμείς στο Βόρειο Αιγαίο, δεν πρέπει να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια!!!  Άμεσα πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι, τα  Δημοτικά Συμβούλια, το Περιφερειακό Συμβούλιο, οι Βουλευτές και ιδιαίτερα εννοείται οι κυβερνητικοί Βουλευτές, οι επιστημονικοί και  επαγγελματικοί φορείς και όλοι οι πολίτες  των νησιών, ώστε να τεθεί άμεσα φραγμός στα επικίνδυνα για την επιβίωση των νησιών μας σχέδια των ανίδεων ενοίκων των  οδών Μαξίμου, Μητροπόλεως  και Μεσογείων!!! ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!!

Θεμιστοκλής Δημόπουλος
Συμβολαιογράφος Σάμου
Πρώην Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Σάμου     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required