29 Μαρ 2018

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τα έργα ανάδειξης των οικοσυστημάτων των νησιών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Mε απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κας Χριστιάνας Καλογήρου, προκηρύχθηκαν για να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δράσεις, που αφορούν έργα ανάδειξης των οικοσυστημάτων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.


Η προκήρυξη συγκεκριμένα αφορά:


· Τη δημιουργία θεματικών οικοπάρκων.

· Την προμήθεια εξοπλισμού και μέσων, καθώς και τις αναγκαίες υποδομές για την ανάδειξη και προστασία μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

· Την ήπια διαμόρφωση φυσικών τοπίων.


Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια ευρώ.

Δικαιούχοι είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καθώς και οι Δήμοι των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Προτάσεις για την πρόσκληση αυτή μπορούν να καταθέτουν οι δικαιούχοι έως τις 15 Ιουνίου 2018.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:«Η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ιδίως η ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Με την παρούσα πρόσκληση δίνουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν έργα προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ στα νησιά μας που θα αναδείξουν μονοπάτια της φύσης, ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών. Δίνουμε έτσι πρόσβαση στα μοναδικά φυσικά τοπία των νησιών μας, που ιδίως το Φθινόπωρο και την Άνοιξη μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες δυνατότητες για εναλλακτικές μορφές τουρισμού».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required