28 Μαρ 2018

Ελάτε Σάμο να δείτε... τους μετανάστες και τους καταχρεωμένους!

Την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά το δράμα των προσφύγων στη Σάμο, αλλά και τις δυσκολίες των Ελλήνων στις χτυπημένες από την οικονομική κρίση γειτονιές της Αθήνας προσφέρει σε ενδιαφερόμενους τουρίστες της… δυστυχίας ο βρετανικός Guardian. Και όλα αυτά, στη συμφέρουσα τιμή των 2.500 λιρών (2.850 ευρώ) για επτά νύχτες.

«Συναντήστε την ανταποκρίτρια του Guardian, Helena Smith, σε αυτή τη συναρπαστική εξερεύνηση των συνεπειών που συνεχίζουν να έχουν η οικονομική και η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα», αναφέρεται στη διαφήμιση του τουριστικού πακέτου που έχει αναρτηθεί στο site της βρετανικής εφημερίδας. «Κανένα άλλο μέρος της Ευρώπης δεν βίωσε πιο βαθιά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης από την Ελλάδα, όπου οι δραστικές δημοσιονομικές περικοπές είχαν τεράστιες επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων. Και επιπλέον, η χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση», συνεχίζει η διαφήμιση.

Τα πρώτα γκρουπ θα φτάσουν στην Ελλάδα από τις 31 Μαρτίου του 2019 και το κόστος της συμμετοχής στην 7ήμερη εκδρομή ξεκινά από τις 2.500 λίρες, χωρίς τα αεροπορικά εισιτήρια. Ο Guardian υπόσχεται στους τουρίστες της κρίσης προνομιακή πρόσβαση σε ντόπιους δημοσιογράφους, πολιτικούς, ΜΚΟ και ειδικούς.

Η εκδρομή ξεκινά από τη Σάμο, ένα νησί με πλούσια ιστορία και εύφορες πεδιάδες, που παρότι μοιάζει ευλογημένο, πασχίζει να τα βγάλει πέρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διαφήμιση. «Οι υπηρεσίες του δήμου περικόπτονται, ενώ ο τουρισμός και ο αγροτικός τομέας μόλις τώρα αρχίζουν να ανακάμπτουν από την κρίση. Σε αυτά προστίθεται και η εγγύτητα με την Τουρκία, κάτι που σημαίνει ότι το νησί αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει μεγάλους αριθμούς προσφύγων», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Οι τρεις ημέρες στη Σάμο περιλαμβάνουν επισκέψεις σε καταχρεωμένα οινοποιεία αλλά και στις ΜΚΟ που βρίσκονται στην καρδιά της προσφυγικής κρίσης.

Και την τέταρτη ημέρα, οι τουρίστες του Guardian πετούν για την Αθήνα, για να περπατήσουν στο Σύνταγμα, εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν οι μεγάλες διαδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια και να δουν από πρώτο χέρι τις ακόμα ανοικτές πληγές που αυτές άφησαν πίσω τους. Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με ντόπιους δημοσιογράφους και έναν πρώην υπουργό (ο οποίος δεν κατονομάζεται) για τις διαδηλώσεις και τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση σε ένα χτυπημένο από την οικονομική κρίση προάστιο της Αθήνας, όπου οι τουρίστες θα γνωρίσουν τον αγώνα για την επιβίωση που δίνουν κάποιες ελληνικές οικογένειες.

Και βέβαια, η τελευταία ημέρα θα είναι αφιερωμένη στα συμπεράσματα και τα μαθήματα που αφήνει πίσω της η κρίση. «Ενώ ο τουρισμός ανθεί και πάλι σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας και δίνει ώθηση στην οικονομία, τα αυστηρά μέτρα λιτότητας συνεχίζονται. Ρωτάμε ποια είναι τα μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από την κρίση. Πολλοί οικονομολόγοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα δεν αναμένεται να ανακάμψει σημαντικά χωρίς σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές. Ποια είναι τα μαθήματα για την υπόλοιπη Ευρώπη;», γράφει το πρόγραμμα της ημέρας. Βέβαια, για να μην φύγουν οι τουρίστες με βαριά καρδιά από την Αθήνα, η διαφήμιση συνεχίζει λέγοντας: «Η ημέρα τελειώνει με μια απογευματινή βόλτα στην οδό Μνησικλέους, στο ηλιοβασίλεμα, και ακολουθεί δείπνου με ανασκόπηση της εβδομάδας».

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/

Guardian: Πουλά τουριστικά πακέτα στην Ελλάδα της κρίσης

Όταν η κρίση γίνεται τουριστική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required