17 Μαρ 2018

Μ. Κόνσολας: "Οι βάρκες των νησιωτών που χρησιμοποιούνται για ερασιτεχνική αλιεία δεν είναι σκάφη αναψυχής ούτε τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης"

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τον αποκλεισμό κατοίκων των νησιών του Αιγαίου από τη χορήγηση του πρόσθετου κοινωνικού μερίσματος.

Όπως είναι γνωστό, νησιώτες που πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια αποκλείστηκαν από τη χορήγηση του μερίσματος, μόνο και μόνο, επειδή διέθεταν μία βάρκα που χρησιμοποιούν για ερασιτεχνική αλιεία, αφού αν το μήκος της βάρκας είναι λίγα εκατοστά πάνω από τα πέντε μέτρα, θεωρείται για την Πολιτεία σκάφος αναψυχής και τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης.

Ο Μάνος Κόνσολας, τονίζει ότι η στρέβλωση αυτή, επιβάλλει την υιοθέτηση απόλυτα ορθολογικών κριτηρίων. Πρέπει να διαχωριστούν οι μικρές βάρκες άνω των 5 μέτρων που χρησιμοποιούν οι νησιώτες για ερασιτεχνική αλιεία από σκάφη αναψυχής.

Ζητά να τεθούν ορθολογικά κριτήρια σε σχέση με το μέγεθος, και την αξία του σκάφους, προκειμένου να μη χαρακτηρίζονται ως τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης οι μικρές βάρκες που χρησιμοποιούν οι νησιώτες για ερασιτεχνική αλιεία.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να αντιμετωπιστεί αναδρομικά και το ζήτημα του αποκλεισμού αυτών των ανθρώπων από το πρόσθετο κοινωνικό μέρισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required