2 Μαρ 2018

Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου - Επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα


Απλήρωτοι πάλι εργαζόμενοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Όλοι  οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου από τον  Δεκέμβριο είναι απλήρωτοι  και τη Δευτέρα, 5/3, θα προχωρήσουν σε  επίσχεση εργασίας.

«Παρά την αναγνώριση του «ζητήματος» της μισθοδοσίας μας από μέρους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και παρά τις συνεχείς υποσχέσεις για κανονικοποίηση των πληρωμών, η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε οικονομική εξουθένωση, μη δυνάμενοι/ες να ανταποκριθούμε στα καθημερινά έξοδα», τονίζει το σωματείο των συμβασιούχων που  έχει ζητήσει  από τις 25 Ιανουαρίου επίσημη συνάντηση με το ΥΜΕΠΟ χωρίς να έχει λάβει απάντηση μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου συμβασιούχων του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής:

«Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας και τις σχετικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε μέσα στο 2017 λόγω των καθυστερήσεων στην καταβολή των μηνιαίων αποδοχών των εργαζόμενων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, βρισκόμαστε ξανά στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε το γεγονός, ότι όλοι/ες συμπληρώνουμε τρεις μήνες απλήρωτοι/ες, εν αναμονή της εξόφλησης των μισθών των μηνών Δεκεμβρίου 2017, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018.

Παρά την αναγνώριση του «ζητήματος» της μισθοδοσίας μας από μέρους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και παρά τις συνεχείς υποσχέσεις για κανονικοποίηση των πληρωμών, η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε οικονομική εξουθένωση, μη δυνάμενοι/ες να ανταποκριθούμε στα καθημερινά έξοδα, στα έξοδα μετακίνησής από και προς την εργασία τους, ούτε στην πληρωμή των οφειλόμενων μισθωμάτων στην περίπτωση όσων εργαζόμαστε εκτός της μόνιμης κατοικίας μας. Στην κατ’επανάληψη οικονομική δυσχέρεια που βιώνουμε προστίθενται οι δυσχερείς και πιεστικές συνθήκες εργασίας, οι ελλιπείς συνθήκες υγιεινής στους χώρους εργασίας, οι περικοπές ημερομισθίων σε περιπτώσεις απουσίας λόγω ασθένειας και η μόνιμη εργασιακή επισφάλεια, η οποία είναι πιο έντονη μετά τις μαζικές απολύσεις έμπειρου προσωπικού ορισμένου χρόνου το Δεκέμβριο του 2017, που άφησε κενό στην Υ.Α. επί 3 μήνες (!) και μετά την προαναγγελία νέων απολύσεων που δρομολογούνται για το Μάιο του 2018.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις τόσο του Δ.Σ. του Σωματείου όσο και μεμονωμένων εργαζομένων προς την Υπηρεσία Ασύλου και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι αρμόδιοι φαίνεται να αδιαφορούν για τις επαχθείς καθυστερήσεις που βιώνουν πλέον όλοι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου προβάλλοντας συνεχώς διαφορετικές δικαιολογίες, όπως ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να λάβουμε τους μισθούς. Ήδη από τις 25/01/2018 το Δ.Σ. του Σωματείου είχε ζητήσει επίσημη συνάντηση με το ΥΜΕΠΟ για μία σειρά ζητημάτων, όπως της μισθοδοσίας, των συμβάσεων που λήγουν το επόμενο διάστημα, των συνθηκών εργασίας κ.ά., χωρίς να έχουμε λάβει απάντηση μέχρι και σήμερα ούτε για τη συνάντηση ούτε για το πότε θα μας καταβληθούν οι μισθοί.

Όση υπομονή και καλή πίστη επιδεικνύουμε ως εργαζόμενοι/ες, ασκώντας συνετά και αδιάλειπτα τα καθήκοντά μας, τόσο περισσότερο το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, μας φτάνει διαρκώς στα όριά μας με την κατ’ εξακολούθηση καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων μας. Η οικονομική ασφυξία που μας έχει επιβληθεί, μας οδηγεί να προβούμε σε επίσχεση εργασίας μέχρις ότου πραγματοποιηθεί η καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων μας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου ανακοινώνει και προειδοποιεί τους ιθύνοντες ότι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου προτίθενται να ασκήσουν το δικαίωμά τους σε επίσχεση εργασίας από την 05/03/2018.»

Πηγή: ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required