29 Μαρ 2018

Ζητούν την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Μαραθόκαμπο


Για απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον Μαραθόκαμπο, έπειτα από την αιφνίδια διακοπή της σύμβασης της εργαζόμενης που εκτελούσε χρέη ταχυδρόμου στο χωριό, κάνουν λόγο η  Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου και η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου.

Όπως αναφέρουν, με δεδομένο ότι εδώ και χρόνια έχει κλείσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, οι κάτοικοι εξυπηρετούνταν από τη συγκεκριμένη εργαζόμενη, οι οποίοι, μετά τη διακοπή της σύμβασης, καλούνται τρεις φορές την εβδομάδα να πηγαίνουν στο ΚΕΠ Μαραθοκάμπου (λειτουργεί προσωρινά και ως ταχυδρομείο) και να παραλαμβάνουν οι ίδιοι την αλληλογραφία τους, διότι δε γίνεται πια η διανομή της, όπως συνηθίζονταν. 

«Η κατάσταση βέβαια που επικρατεί είναι απερίγραπτη, όπου σωρός φακέλων και γραμμάτων βρίσκονται αραδιασμένα στα γραφεία του καταστήματος, με τον κάθε πολίτη να ψάχνει να βρει την αλληλογραφία του. Οι κάτοικοι του χωριού είναι αγανακτισμένοι, διότι η αλληλογραφία τους δε φτάνει άμεσα και με ασφάλεια στα χέρια τους. Ήδη έχουν γίνει αρκετά λάθη με συνωνυμίες και με ανοιχτούς φακέλους. Και τι γίνεται με τους ηλικιωμένους και με ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο ΚΕΠ; Δεν έχουν δικαίωμα στην αλληλογραφία; Πώς θα πληρωθούν άραγε οι συντάξεις; Τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιο σημαντικό έγγραφο χαθεί και δεν φτάσει ποτέ στον παραλήπτη ή έστω φτάσει καθυστερημένα; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;» αναφέρουν.

Η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου και η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου ζητούν την εξεύρεση λύσης και επιρρίπτουν ευθύνες στη σημερινής συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, "που σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, οδηγεί στην απαξίωση, την υπολειτουργία και τελικά στο κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ με σκοπό την παράδοση του κρίσιμου τομέα των ταχυδρομείων και των υπηρεσιών που παρέχουν στο λαό σε ιδιωτικές επιχειρήσεις". 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required