29 Μαρ 2018

Ερωτήματα της "Δράσης" προς τη δημοτική αρχή

Δεύτερο δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρεται στα θέματα και ερωτήματα που έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο, εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Δράση Ενότητα Προοπτική.


Η παράταξη αναφέρει:

"Ζητήσαμε να μην καθυστερήσει άλλο η μετακόμιση του δημοτικού και να μη γίνει διασπορά του σχολείου σε 3 διαφορετικά μέρη. Μας είπαν ότι έχει διευθετηθεί το θέμα και οι τάξεις θα μετακομίσουν μετά το Πάσχα σε λυόμενα και στην Πινακοθήκη. Ως συνέπεια όλων των καθυστερήσεων, το έργο αποκατάστασης του δημοτικού κινδυνεύει να χάσει τις προθεσμίες έναρξης του.

Σχετικά με το Μουσικό Γυμνάσιο μας διαβεβαίωσαν ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από μεριάς του Δήμου έως τώρα.

Ζητήσαμε ενημέρωση για τις 2 δωρεές στην Κοινότητα Χώρας. Η πρώτη, αξίας 16.000 ευρώ από την οικογένεια Μπουλά, μας είπαν ότι χρησιμοποιήθηκε για την ολική αντικατάσταση της σκεπής του κοινοτικού καταστήματος Χώρας. Για τη δεύτερη, αξίας 10.000 ευρώ δωρεά ομογενή προς το δημοτικό, δεν μας απάντησαν που βρίσκεται το ποσό αυτό, αλλά ότι θα ζητήσουν από τον διευθυντή του δημοτικού να καταγράψει τις ανάγκες του δημοτικού για να καλύψουν όλες τις ανάγκες του σχολείου σε εξοπλισμό.

Σχετικά με τον χώρο Βιολογικού Χώρας καταγγείλαμε το γεγονός ότι ο χώρος μετατρέπεται πάλι σε παράνομη χωματερή. Ο Αντιδήμαρχος Πυθαγορείου δήλωσε ότι η περίφραξη του χώρου εκλάπη... και ότι ο χώρος θα καθαρισθεί σύντομα.

Σχετικά με το θέμα προκήρυξης θέσης δικηγόρου στον Δήμο ζητήσαμε να απλοποιηθούν, διασαφηνισθούν τα κριτήρια. Επίσης, οι υποψήφιοι να είναι μέλη του δικηγορικού συλλόγου Σάμου και μόνο.

Καταδικάσαμε την απαξίωση προς προέδρους δημοτικών κοινοτήτων που, ενώ έχουν υποβάλλει γραπτά αιτήματα, πρωτοκολλημένα εδώ και μήνες για την αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας και άλλα αιτήματα, ο Δήμαρχος και ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι αγνοούσαν  την ύπαρξή τους.

Ζητήσαμε, επίσης, τον καθαρισμό του υδραύλακα από την περιοχή Ματσάγγου Βλαμαρής έως το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, που είναι γεμάτο χώματα και κλαδιά και μας είπαν ότι ο Δήμος αδυνατεί να το καθαρίσει!!



Σχετικές ειδήσεις:


Η "Δράση" για το γήπεδο Καρλοβάσου και την ποιότητα των νερών ύδρευσης

Τις παρεμβάσεις της στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, κοινοποίησε η "Δράση Ενότητα Προοπτική". "Σχετικά με την εξέλιξη του έργου αποκατάστασης του χλοοτάπητα γηπέδου Καρλοβάσου ρωτήσαμε αν έχει παραδοθεί σαν έργο από τον εργολάβο, αλλά δεν λάβαμε απάντηση. Απορίας άξιο είναι γιατί έγινε προμήθεια 1.000 ευρώ για λιπάσματα από τον Δήμο για το γήπεδο, ενώ τη συγκεκριμένη υποχρέωση και δαπάνη έχει αναλάβει ο εργολάβος του γηπέδου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required