27 Απρ 2018

Ευχαριστήριο του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

Ευχαριστήριο μήνυμα εξέδωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, μετά την πραγματοποίηση μαζικών στειρώσεων, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Το Φιλοζωικό Σωματείο αναφέρει:

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο  (21-22/4/2018) πραγματοποιήθηκε στη Σάμο για άλλη μια φορά με μεγάλη επιτυχία ένας από τους βασικούς στόχους του σωματείου μας: Μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων του νησιού μας. Σ’ αυτήν μας την προσπάθεια βρήκαμε ανταπόκριση τόσο από την πολιτεία, όσο και από την κοινωνία, γι αυτό θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους από καρδιάς για την αρωγή τους.

- Το πρώτο και μεγαλύτερο ευχαριστώ αξίζει στον κτηνίατρο Δημήτρη Τράκα από την Αθήνα και στη συνεργάτιδα του Κατερίνα Λεοπούλου, που πραγματοποίησαν εθελοντικά αυτό το σπουδαίο έργο. Το Σαββατοκύριακο στειρώθηκαν και ταυτοποιήθηκαν (με ηλεκτρονική σήμανση) 38 αδέσποτα! Επίσης γίνανε τεστ Καλααζάρ (ευτυχώς μόνο ένα σκυλάκι ήταν θετικό) και μερικά επείγοντα περιστατικά. Οι δύο γιατροί εργάστηκαν από τις εννέα το πρωί μέχρι αργά το βράδυ χωρίς διάλειμμα. Αυτή η προσπάθεια για εμάς είναι ένα κατόρθωμα. Τα υψηλά επίπεδα επαγγελματισμού ( έγιναν εντυπωσιακά μικρές τομές) και η άψογη συνεργασία σε συνδυασμό με την ευαισθησία, την αγάπη και το ενδιαφέρον για τα αδέσποτα, μας ενθουσίασαν. Πρέπει να τονίσουμε πως όλη η εργασία αυτή ήταν εντελώς δωρεάν. Ευχόμαστε και ευελπιστούμε σε μια μελλοντική συνεργασία.

-Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμαρχο κύριο Αγγελόπουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τον κύριο Τσολακάκη. Ο Δήμος (σαν αρμόδια υπηρεσία για τα αδέσποτα) ανέλαβε τα έξοδα της διαμονής και των εισιτηρίων των εθελοντών κτηνίατρων, καθώς και των αναλώσιμων των μαζικών στειρώσεων.

-Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Νίκο Κατρακάζο , καθώς και την διευθύντρια της κτηνιατρικής υπηρεσίας, κυρία Γεροντίδου, οι οποίοι πρόσφεραν το κτηνιατρείο της Περιφέρειας για αυτή την σπουδαία δραστηριότητα.

-Ευχαριστούμε πολύ τον κτηνίατρο Αντώνιο Καραμηνά, ο οποίος μας προσέφερε τον απαραίτητο κτηνιατρικό εξοπλισμό. Ευχαριστούμε την πάντα πρόθυμη στο πλευρό μας, την βοηθό του κα Κική Δεσποίνη. Επίσης, ευχαριστούμε τους κτηνίατρους στη Σάμο, που όλοι τους συναίνεσαν από πέρυσι να πραγματοποιηθούνε μαζικές στειρώσεις από εθελοντές.

-Τέλος ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και τους φίλους του σωματείου, για τη μεγάλη συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση, των οποίων η προσφορά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πραγματοποιηθεί ο στόχος όλων μας.
Ελπίζουμε ότι παρόμοιες δράσεις και πρωτοβουλίες του σωματείου μας στο μέλλον, να αγκαλιαστούν με την ίδια θέρμη τόσο από τις αρχές όσο και από τους πολίτες, διότι τέτοιες συμπεριφορές είναι που χαρακτηρίζουν μια κοινωνία ως πολιτισμένη. Ας μεριμνήσουμε όλοι μαζί για την προστασία των αδέσποτων του Δήμου μας.

Θα θέλαμε να κλείσουμε αυτό το ευχαριστήριο με την έκκληση, που έκανε ο κ. Τράκας στο Δήμο. Πρέπει με την δική του πρωτοβουλία να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα για την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση κάθε δεσποζόμενου κατοικίδιου ζώου με τακτικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία, δασαρχείο, λιμενικό) σε όλα τα μέρη του νησιού μας. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε μελλοντικές εγκαταλείψεις, που είναι η βασική αιτία της ύπαρξης αδέσποτων».











Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required