18 Απρ 2018

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου για την απόφαση του ΣτΕ

Δελτίο τύπου για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει απόφαση της Δντριας της Υπηρεσίας Ασύλου περί περιορισμού της κυκλοφορίας των αιτούντων διεθνή προστασία προσφύγων, εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η με αριθμό 805/2018 απόφαση του Δ΄Τμήματος του ΣτΕ δικαίωσε τους Δικηγορικούς Συλλόγους Λέσβου-Χίου-Σάμου-Κώ και Ρόδου, καθώς και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες, και έτσι ακυρώθηκε η με αριθμό 10464/31-5-2016 απόφαση της Δντριας της Υπηρεσίας Ασύλου περί περιορισμού της κυκλοφορίας των αιτούντων διεθνή προστασία προσφύγων.

Αυτό σημαίνει, επί της ουσίας, ότι η πρώτιστα η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την προειρημένη δικαστική απόφαση, η οποία αναμφίβολα θα αποτελέσει «σανίδα σωτηρίας» και θα προσφέρει ανακούφιση στα ήδη δοκιμαζόμενα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το προσφυγικό-μεταναστευτικό κύμα. 

Γιατί όλοι πλέον έχουν κατανοήσει ότι είναι αδύνατη η διαχείριση και η αντιμετώπιση με τις υπάρχουσες δομές - και μάλιστα εν μέσω σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης και ανέχειας- η είσοδος και παραμονή υπεραρίθμων προσώπων που αιτούνται διεθνή προστασία με συνεπεία να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος προκλήσεως κοινωνικών ενστάσεων με επιπτώσεις στη δημόσια τάξη και στην οικονομική ζωή των νησιών.




Σχετικά links:


ΣτΕ: Ελεύθερα θα κυκλοφορούν από εδώ και στο εξής οι πρόσφυγες ανά την Επικράτεια

Νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων κατάφερε το ΣΔΟΕ - Πού εντοπίστηκαν τα προϊόντα "μαϊμού" Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε στον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη πως η κυβέρνησή της είναι έτοιμη να παίξει τον ρόλο της Η αντιμετώπιση του οιδήματος στον εγκέφαλο δεν μπορεί να

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required