30 Απρ 2018

Let's Do it Greece - Samos 2018! (Φωτογραφίες)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός βυθού την Κυριακή, 29 Απριλίου, στο λιμανάκι του Κοκκαρίου, στα πλαίσια της πανελλήνιας εκστρατείας Let’s Do it Greece. Σε μια από κοινού εθελοντική δράση ο Σύλλογος Εθελοντική Ομάδα Κοκκαρίου, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος", το καταδυτικό κέντρο Kerveli Dive Center, η Δημοτική Κοινότητα Κοκκαρίου και ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού ανέλαβαν να καθαρίσουν αυτό μοναδικό κομμάτι της Σάμου.

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, 7 δύτες βούτηξαν στα καταγάλανα νερά και έφεραν στην επιφάνεια 18 διάτρητους σάκους, από βάθος έως και 12 μέτρων. Οι σάκοι ήταν γεμάτοι με πεταμένο αλιευτικό εξοπλισμό, πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, γυάλινα μπουκάλια, γυάλινες, πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες φαγητού, μεταλλικά θραύσματα, πλαστικές σακούλες, σακιά ζωοτροφών, μεγάλα κομμάτια οροφής πλεξιγκλάς και άλλα. Επιπλέον 3 ξαπλώστρες και δύο γλάστρες ανελκύστηκαν με τη χρήση σάκων ανέλκυσης.
Οι εθελοντές στη ξηρά, με μεγάλο ζήλο, καθάρισαν από πλαστικά και άλλα απορρίμματα όλο τον κάβο και τις δύο παρακείμενες παραλίες.
Οι εθελοντές έδωσαν ραντεβού τον Μάιο για την επόμενη τους δράση στην περιοχή.
Εκ μέρους των συμμετεχόντων εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τον κ. Θανάση Σαφή για την παροχή των αναψυκτικών που έδωσαν νέα πνοή στους εθελοντές για να συνεχίσουν και στο βυθό της μεγάλης παραλίας του Κοκκαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required