8 Μαΐ 2018

Σεμινάριο από το ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου για Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς και κατασκευαστές κτιρίων.

Το TEE BAA, το Πανεπιστήμιο του Κεντ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Πόλιον» διοργανώνουν τριήμερο εργαστήριο στο Πλωμάρι και τη Βρίσα, οι δραστηριότητες του οποίου εστιάζονται στις μεθόδους αποκατάστασης των κτιρίων που υπέστησαν βλάβες κατά τον σεισμό, που έπληξε τη Λέσβο τον Ιούνιο του 2017 και απευθύνεται σε Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς και κατασκευαστές κτιρίων.

Με σειρά διαλέξεων, θα παρουσιαστεί η πρόσφατη έρευνα πάνω στο ιδιότυπο παραδοσιακό κατασκευαστικό σύστημα του νησιού και την ιδιαίτερη σεισμική συμπεριφορά του. Ταυτόχρονα, μία άσκηση αποκατάστασης κτιρίου της περιοχής θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν πρακτικές μεθόδους για την επισκευή των ιστορικών κτιρίων. Οι διαλέξεις του εργαστηρίου θα είναι ανοικτές στο κοινό, ενώ η πρόταση αποκατάστασης θα σχολιαστεί από καλεσμένους ερευνητές και θα παρουσιαστεί στο κοινό στο τέλος του εργαστηρίου. Κεντρικός ομιλητής και συντονιστής του εργαστηρίου θα είναι ο Καθηγητής Νικόλαος Καρύδης Αρχ/ων – Senior Lecturer ( Πανεπιστήμιο του Κέντ). Συμμετέχει η καθηγήτρια Ελευθερία Τσακανίκα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Διπλ. Πολ. Μηχανικός ΕΜΠ.

Σκοπός των δραστηριοτήτων αυτών είναι να συνεισφέρουν στην καλύτερη κατανόηση των τοπικών ιστορικών κατασκευών και να προσφέρουν πρακτικές λύσεις για τη συντήρησή τους σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές αποκατάστασης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο θα δοθεί αναλυτικότερα στους συμμετέχοντες, την Παρασκευή 22 Ιουνίου (ώρα έναρξης 10.00), θα πραγματοποιηθούν, στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου, διαλέξεις (ανοιχτές στο κοινό): «Τα Παραδοσιακά Κατασκευαστικά Συστήματα της Λέσβου» και «Αποκατάσταση Λίθινων και Ξύλινων Κατασκευών» και θα ακολουθήσει επίσκεψη των συμμετεχόντων σε Ιστορικά κτίρια του Πλωμαρίου

Το Σαββάτο 23 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί: επίσκεψη στη Βρίσα Λέσβου με ξενάγηση στον οικισμό, ασκήσεις αποτύπωσης κτιρίου της περιοχής και επί τόπου διάγνωση κατασκευαστικών αστοχιών.
Την Κυριακή 24 Ιουνίου, και πάλι στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου θα πραγματοποιηθούν: διάλεξη «Διεθνείς Προδιαγραφές Αποκαταστάσεων», παρουσίαση της δουλειάς των συμμετεχόντων σε μορφή σκίτσων, παρατηρήσεων και φωτογραφιών – συζήτηση με το κοινό.

Το Εργαστήριο, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος του Πανεπιστημίου του Κέντ, είναι δωρεάν, αλλά οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύψουν οι ίδιοι πιθανά έξοδα ταξιδιού και διαμονής στο Πλωμάρι.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: το εργαστήριο απευθύνεται σε κατόχους πανεπιστημιακού διπλώματος σε πεδία σχετικά με το θέμα του εργαστηρίου αλλά και σε επαγγελματίες με εμπειρία στην κατασκευή κτιρίων οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την επισκευή ιστορικών κτιρίων. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν μία γραπτή αίτηση συμμετοχής στο συνδιοργανωτή του εργαστηρίου, ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου στη διεύθυνση tee_mitil@tee.gr.

Η αίτηση θα περιλαμβάνει: 1.στοιχεία επικοινωνίας, 2.πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές ή/και επαγγελματική εμπειρία σχετική με το θέμα του εργαστηρίου (κείμενο έως 100 λέξεις).

Διορία υποβολής αιτήσεων: 25 Μαΐου 2018, Επικοινωνία αποτελεσμάτων: 5 Ιουνίου 2018

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης των εργασιών του Εργαστηρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required