14 Μαΐ 2018

Εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ. – Βασίλης Πανουράκης, ο νέος πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου

Βασίλης Πανουράκης
Περισσότερα από 150.000 ενεργά μέλη της Νέας Δημοκρατίας πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή, 13/5, για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων του κόμματος σε όλη την επικράτεια. Αθρόα συμμετοχή υπήρξε και στο νομό μας.

Από τα κεντρικά της Ν.Δ. κάνουν λόγο για αριθμό ρεκόρ, όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα.

Υπενθυμίζεται ότι από αυτή τη διαδικασία εκλέγονται 4.050 πρόσωπα σε θέσεις προέδρων και μελών των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ), ενώ θα αναδειχθούν και 1.000 νέοι σύνεδροι για το επόμενο συνέδριο της ΝΔ.



Αποτελέσματα νομού Σάμου

Όσον αφορά στο νομό μας, όπου λειτούργησαν 4 εκλογικά τμήματα σε Σάμο (Βαθύ, Καρλόβασι), Ικαρία και Φούρνους, υπήρξε συμμετοχή 220 μελών στη διαδικασία που διήρκεσε από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Για την εκλογή προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. αλλά και την εκλογή προέδρων των ΔΗΜ.Τ.Ο. δεν υπήρξαν περιπτώσεις συνυποψηφιότητας.

Νέος πρόεδρος, για την επόμενη διετία, αναδείχθηκε ο κ. Βασίλης Πανουράκης με 194 ψήφους. Ο περιφερειακός σύμβουλος αποτελεί έμπειρο στέλεχος του κόμματος ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου και στο παρελθόν, την περίοδο 2006-2007.


Μαρία Παπαδάμ
Γυναικεία υπόθεση η προεδρία στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ανατολικής Σάμου όπου η νέα πρόεδρος, κα Μαρία Παπαδάμ, με 84 ψήφους, πήρε τη σκυτάλη από την κα Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή.

Νέος πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Δυτικής Σάμου αναδείχθηκε ο π. πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Σάμου κ. Γιάννης Μάρκου με 74 ψήφους.

Γιάννης Μάρκου


Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ικαρίας αναδείχθηκε ο κ. Ιωάννης Σηφάκης με 35 ψήφους.

Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Φούρνων αναδείχθηκε ο κ. Εμμανουήλ Μαούνης με 17 ψήφους.

Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία στο Βαθύ, στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε.

Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία στο Καρλόβασι
Τέλος, όσον αφορά την εκλογή συνέδρων για το επόμενο συνέδριο της Ν.Δ. (δεν έχουν ορισθεί οι ημερομηνίες), εκλέχθηκαν οι Πάρης Παπαγεωργίου, Ζωή Τσερέ και Εμμανουήλ Ευγενικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required