26 Ιουν 2018

Φοιτητές από όλον τον κόσμο στη Σάμο


Στη Σάμο θα περάσουν τα τελευταία φάση της παραμονής τους στην Ελλάδα οι ξένοι φοιτητές του διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Masters in Environmental Policy and Management (MESPOM) που ξεκίνησε  στη Λέσβο στις 16 Απριλίου. Οι φοιτητές φτάνουν στη Σάμο την Τετάρτη, 27 Ιουνίου, και θα παραμείνουν μία εβδομάδα στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι, για την ολοκλήρωση του προγράμματος με θέμα τον αειφόρο τουρισμό υπό την εποπτεία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννη Σπιλάνη. 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες, την Πολιτική και τη Διαχείριση ( MESPOM) οργανώνεται με τη συνεργασία τεσσάρων σημαντικών ευρωπαϊκών ιδρυμάτων στην περιβαλλοντική έρευνα και τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση: του Τμ. Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Ευρώπης (CEU) (Ουγγαρία), του Πανεπιστημίου του Lund (Σουηδία) και του Πανεπιστημίου του Manchester (Μεγ. Βρετανία). Το  MESPOM λειτουργεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Erasmus Mundus” από το ακαδημαϊκό έτος 2005-06. Η συνεργασία στοχεύει να προωθήσει μια αληθινά ευρωπαϊκή προοπτική στις περιβαλλοντικές σπουδές με το συνδυασμό των σκανδιναβικών, μεσογειακών, δυτικών και της Κεντρικής Ευρώπης μορφωτικών παραδόσεων και προσεγγίσεων σε θέματα της καθημερινής ζωής.

Για  την επόμενη  εβδομάδα, 25 φοιτητές του Προγράμματος από 20 κράτη όλου του κόσμου (χώρες όπως Ιραν, Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Μεξικό, Ιταλία, Περού, Ολλανδία, Καναδα, Καζακσταν, Κίνα,  ΗΠΑ, Ινδία κλπ) θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Σάμο και να έρθουν σε επαφή με φορείς, επιχειρηματίες, κατοίκους και τουρίστες προκειμένου να συγκεντρώσουν δεδομένα που θα τους επιτρέψουν να κάνουν την εργασία του μαθήματος που αφορά την αποτύπωση της κατάστασης και την επεξεργασία προτάσεων.  

Στο πλαίσιο αυτό τη Πέμπτη θα υπάρξει μια εκδρομή γνωριμίας με τον τόπο και τους φορείς. Η επίσκεψη θα ξεκινήσει με ξενάγηση στο μουσείο κρασιού της ΕΟΣΣ, σε συνάντηση στην Περιφέρεια με τους αντιπεριφερειάρχες κκ Κατρακάζο και Κυριαζή και υπηρεσιακούς παράγοντες, στο Δήμο με τον δήμαρχο, κ.Αγγελόπουλο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούν το Ευπαλίνειο Ορυγμα και άλλους αρχαιολογικούς χώρους στο Πυθαγόρειο καθώς και τις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ Αρχιπέλαγος.

Η όλη δράση θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση της εργασίας στο Δημοτικό Κατάστημα στο Καρλόβασι τη Τρίτη 3 Ιουλίου το απόγευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required