27 Ιουν 2018

Διαμαρτυρία των κατοίκων Μεσοκάμπου για ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής

Διαμαρτυρία προς τη Διεύθυνση Υγεία και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Σάμου, απέστειλαν κάτοικοι του οικισμού Ποτάμι Μεσοκάμπου, σχετικά με ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής, κάνοντας λόγο για κατάχρηση Υγειονομικών και Περιβαλλοντικών Διατάξεων.

Οι κάτοικοι αναφέρουν:

"Εμείς, οι πιο κάτω υπογράφοντες, κάτοικοι του οικισμού Ποτάμι Μεσοκάμπου Μυτιληνιών, σας γνωρίζουμε ότι στην περιοχή μας απειλείται η Δημόσια Υγεία, τόσο για μας που κατοικοεδρεύουμε μόνιμα στον οικισμό, όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής, τουρίστες και ντόπιους.

Συγκεκριμένα από την Ξενοδοχειακή επιχείρηση με επωνυμία «Αναστασία» λόγω βλάβης ή άλλης αιτίας, τα λύματα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος διοχετεύονται ελεύθερα και επιφανειακά σε παρακείμενο χέρσο οικόπεδο άλλης ιδιοκτησίας, ενώ μερικές φορές διαχύνονται στο οδόστρωμα κυκλοφορίας των αυτοκινήτων παρακείμενου δρόμου.

Συνέπεια της παραπάνω κατάστασης είναι η έντονη δυσοσμία, καθώς και ο άμεσος κίνδυνος της υγείας από τη μετάδοση ασθενειών αφού υπάρχει υπερσυγκέντρωση κουνουπιών, μυγών, άλλων εντόμων και τρωκτικών που είναι εν δυνάμει μεταδοτικοί φορείς και προσβολείς της Δημόσιας Υγείας.

Παρακαλούμε να επιληφθείτε του θέματος, επειδή η καθαριότητα και ο ευπρεπισμός της περιοχής προσβάλλονται βάναυσα από τους υπευθύνους της τουριστικής επιχείρησης και ιδιαίτερα επισημαίνουμε τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία μας και καθημερινή διαβίωσή μας από την ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων στο περιβάλλον».

Πηγή: aegaio.blogspot.gr



Σχετικές ειδήσεις


Καταγγελία ότι αδειάζει λύματα... σε χωράφι γείτονα για την ξενοδοχειακή μονάδα με τους μετανάστες

Καταγγελία για ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής 45 στον Μεσόκαμπο, καθώς οι αγωγοί λυμάτων χύνονται μέσα στην ιδιοκτησία του, κατέθεσε σ το τμήμα περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας της Σάμου, ένας ιδιώτης. Τελευταία η ξενοδοχειακή μονάδα φιλοξενεί μετανάστες και οι αρχές θα ελέγξουν την καταγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required