14 Ιουν 2018

Αντίθετη η 'Δράση' στη δημιουργία νέας δομής στη Σάμο

Την αντίθεσή της στη δημιουργία νέας δομής στο νησί μας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Δράση Ενότητα Προοπτική".

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική» δηλώνει πως δεν δέχεται τη δημιουργία καμίας νέας δομής στο νησί και με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Οι αρμόδιοι του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής ας σταματήσουν να διχάζουν την τοπική κοινωνία με ψευτοδιλήμματα και ας διορθώσουν τα κακώς κείμενα, οργανώνοντας την άμεση προώθηση των προσφύγων στην ενδοχώρα και την καλύτερη στελέχωση των υπηρεσιών παροχής ασύλου στο νησί. Η παράταξή μας επαναλαμβάνει πως δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Καλούμε τον Δήμαρχο να επιτείνει τις προσπάθειες των νομικών προσφυγών για την απαράδεκτη κατάσταση της υπερπληθώρας του ΚΥΤ Σάμου, που επωμίζεται τουλάχιστο τετραπλάσιο αριθμό προσφύγων από αυτό που μπορεί να φιλοξενήσει. Δεν τηρούνται βασικοί κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, ενώ είναι απαραίτητη η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους και εντός ΚΥΤ.

Πρέπει να εφαρμοστεί η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για το δικαίωμα των αιτούντων ασύλου να μετακινούνται στην ενδοχώρα. Πρέπει να υπάρξει άμεση αποκατάσταση των ευπαθών ομάδων, ανηλίκων παιδιών και η ταχύτερο δυνατό επανένωση με τις οικογένειες τους στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται να επαναδιαπραγματευθεί τη περιβόητη «συμφωνία». Όλες οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους ως προς στη ίση κατανομή των προσφυγικών ροών, όπως τους αναλογεί.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά τις πάγιες θέσεις μας, κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης δεν πρέπει να παραμένει στα νησιά μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης και πρέπει να αποχωρεί με μέγιστο χρονικό διάστημα λίγων ημερών όπως προβλέπει το καθεστώς λειτουργίας των hotspot σύμφωνα με την ΕΕ.

Οι μη δικαιούχοι ασύλου πρέπει να φεύγουν από το νησί άμεσα. Η διαχείριση τους βάση της «συμφωνίας» μπορεί να γίνεται όχι μόνο από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας, αλλά από οποιοδήποτε άλλο κράτος- μέλος.


Τα νησιά μας εξακολουθούν να χρειάζονται ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πληγές που έχουν δημιουργηθεί στις τοπικές οικονομίες από τις επιπτώσεις της διαχείρισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required