29 Ιουν 2018

Το Εργατικό Κέντρο για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Σάμο

Δελτίο τύπου για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Σάμο εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
               
"Μάλλον ο υπουργός Υγείας δεν θέλει να δει τα προβλήματα και τις ελλείψεις που έχουμε στα νησιά μας και απλά πάει να χρυσώσει το χάπι της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο χώρο της υγείας.

Καθημερινά η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει πιάσει το νήμα της αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο της υγείας από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το συνεχίζει. Η ανάπτυξη, η έξοδος από τα μνημόνια και η κανονικότητα … που διαρκώς μας λένε όλο αυτό το διάστημα … είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες αφού δεν θα έχει κανένα όφελος για το λαό.

Άλλωστε ο υπουργός εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι δεν πρόκειται να έχουμε υγεία αν δεν βάλουμε το χέρι στην τσέπη … αφού οι όποιες παροχές-προσλήψεις κλπ θα στηριχθούν στις «αντοχές της οικονομίας», πράγμα που σημαίνει και άλλα βάρη, αντιλαϊκά μέτρα και περικοπές κοινωνικών παροχών, μισθών και συντάξεων με γνώμονα να αποφέρουν κέρδη στους επιχειρηματίες.

Στη χθεσινή κινητοποίηση του Συλλόγου εργαζομένων και των γιατρών του νοσοκομείου, η οποία είχε αγωνιστικό παλμό και μαχητικότητα, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, καθώς και τα Σωματεία Συνταξιούχων Σάμου και Καρλοβάσου, η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου και άλλοι φορείς ήταν εκεί.

Η Διοίκηση του ΕΚΣ κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα με τις διεκδικήσεις μας για δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλο το λαό, άμεση και πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας στο νησί και το Νομό, απαιτώντας εδώ και τώρα λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών μας στο τεράστιο πρόβλημα της υγείας.

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε προσλήψεις και επαρκή εξοπλισμό όλων των μονάδων υγείας, ιδιαίτερα τώρα που ο πληθυσμός των νησιών μας υπερδιπλασιάζεται με τον τουρισμό, αλλά και με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που με ευθύνη της έχει εγκλωβίσει εδώ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, τα σωματεία και τους φορείς, όλο το λαό των νησιών μας να βάλουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα τους το μέτωπο της Υγείας".

Διαβάστε παρακατω τα κείμενα θέσεων που κατέθεσαν τόσο το Ε.Κ.Σ. όσο και τα Σωματεία Συνταξιούχων Σάμου και Καρλοβάσου στον υπουργό Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required