27 Ιουν 2018

"Δράση Ενότητα Προοπτική" - Ζήτησε τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας

Τις άμεσες ενέργειες του υπουργού Υγείας για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας κατοίκων, αλλά και της υγιεινής των μεταναστών, ζήτησε κατά τη σημερινή σύσκεψη, η δημοτική παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική».

Η "Δράση" αναφέρει:

"Για το θέμα της διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας των κατοίκων, αλλά και της Υγιεινής των μεταναστών, προσφύγων πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργεί σε πάγια βάση υγειονομική δομή μέσα στο Κ.Υ.Τ. Για τον έλεγχο (κλινικό, ακτινολογικό και κατά περίσταση αιματολογικό) όλων ανεξαιρέτως των εισερχόμενων πληθυσμών.

Προϋπόθεση βέβαια είναι η άρτια στελέχωση της Υγειονομικής αυτής Υπηρεσίας με το απαραίτητο και εξειδικευμένο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η επιβάρυνση του νοσοκομείου και περιορίζονται σημαντικά οι πιθανότητες επέκτασης λοιμωδών νοσημάτων.

Ιατρείο-αναρρωτήριο: Το νοσοκομείο Σάμου πρέπει να ενισχυθεί σε προσωπικό και μηχανήματα για να μπορεί να ανταποκρίνεται κυρίως στη β’βάθμια φροντίδα Υγείας. Είναι άλλο κεφάλαιο οι γιατροί του ΚΥΤ που αποτελούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (έλεγχο, περίθαλψη των μεταναστών-προσφύγων) και άλλο κεφάλαιο αποτελούν οι γιατροί του νοσοκομείου δηλαδή η δευτεροβάθμια περίθαλψη όλων των κατοίκων του νησιού.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required