4 Ιουλ 2018

Μεταναστευτικό - Βροντερό "Όχι" της Σάμου από την πλατεία των Μυτιληνιών! (Φωτογραφίες + Ηχητικά ομιλιών)


Φωτό: Εύα Φα
Με συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών που βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στους Μυτιληνιούς, από διαφορετικά μέρη της Σάμου, πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συνέλευση που είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες. Το συγκεντρωμένο πλήθος βρωντοφώναξε ένα ηχηρό «Όχι» στη δημιουργία Hot Spot, όχι μόνο στους Μυτιληνιούς αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του νησιού.



Από νωρίς η συγκέντρωση του κόσμου στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών



Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Στο αρχικό σημείο συνάντησης, στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών, είχε αρχίσει από νωρίς να συρρέει κόσμος και στις 6 μ.μ. έγινε φανερό ότι θα ήταν αδύνατη η διεξαγωγή λαϊκής συνέλευσης στο εσωτερικό του κτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, 2 διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν σε σημείο κοντά στην είσοδο του χωριού, διακριτικά, χωρίς να χρειαστεί να παρέμβουν.



Και μιά μικρή παρέλαση δικυκλιστών με ελληνικές σημαίες

Πανοραμική άποψη της πλατείας πριν την έναρξη των ομιλιών

Αποφασίσθηκε η μεταφορά των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων στην πλατεία και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών, κ. Γιώργος Ελευθερόγλου, ξεκίνησε πρώτος την ομιλία του, στις 6:40 μ.μ., όπου μας μετέφερε στο παρελθόν εξηγώντας πως η υπάρχουσα περιοχή που περιλαμβάνει το στρατόπεδο του «Ανθυπολοχαγού Γεωργίου Μοσχονά» περιήλθε στο Δημόσιο, φτάνοντας στο σήμερα και τις πρόσφατες επιστολές της Κοινότητας για να παραχωρηθεί ο χώρος ώστε να δημιουργηθούν χώροι άθλησης και αναψυχής, δημιουργία Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤοΜΥ), παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο.




Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Φωτό: Εύα Φα

Η εναρκτήρια ομιλία του προέδρου των Μυτιληνιών Γ. Ελευθερόγλου



Το λόγο ζήτησαν και έλαβαν ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ιερείς, τοπικοί σύμβουλοι, ο π. πρόδρος της Κοινότητας κ. Γερασίμου και εκπρόσωποι συλλόγων. Το παρών έδωσαν οι: αντιπεριφερειάχης κ. Ν. Κατρακάζος, ο αντιπεριφεριάρχης Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Εμπορίου κ. Γ. Κυριαζής, ο δήμαρχος κ. Μ. Αγγελόπουλος, όλοι οι αντιδήμαρχοι, κ.κ. Π. Παπαγεωργίου, Χ. Σεβαστάκης, Τ. Καλατζής και Β. Βαλκαμλής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Αμυρσώνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ε. Μαυρατζώτης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.


Κατέμεστοι από κόσμο οι πλάγιοι δρόμοι που οδηγούν στην πλατεία

Από την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Κατρακάζου

Από την ομιλία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Τοπικό Συμβούλιο Μυτιληνιών Νίκου Φτυνογιάννη

Φωτογραφίες: Εύα Φα




Πανό της ομάδας "Σάμος SOS"

Πανό από το Παλαιόκαστρο

Πανό των Μυτιληνιών
Χαρακτηριστικά, για το πόσο αποφασισμένοι είναι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία Hot Spot στο χωριό τους, ο πρόεδρος κ. Ελευθερόγλου, ανέφερε στην ομιλία του ότι θα βρεθούν ολόγυρα της περιοχής του στρατοπέδου σε καθιστική διαμαρτυρία καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, αν χρειαστεί.



Φωτογραφίες: Εύα Φα




Από την ομιλία του εφημέριου Αγίας Τριάδας Παγ'ωνδα, παπά Νικόλαου Σπάγου

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού - Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών Πολυκράτης Κωνσταντινίδης



Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών Γεωργία Φτυνογιάννη

Εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιληνιών, ο Γιώργος Βουρλιώτης

Φωτό: Εύα Φα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required