14 Ιουλ 2018

Εκτός νυμφώνος η Σάμος – Οφείλει απαντήσεις η Περιφέρεια

Ο καθηγητής Καρδιολογίας Χ. Στεφανάδης
Οι προτεραιότητες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου φαίνεται δεν περιλαμβάνουν τη Σάμο, όπως θα διαπιστώσει κάποιος διαβάζοντας την επιστολή του διακεκριμένου διεθνώς καθηγητή Καρδιολογίας, Ικαριακής καταγωγής κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη. Όταν έχουν προηγηθεί όσα περιγράφονται στην επιστολή, η Περιφέρεια, αν μη τι άλλο, οφείλει μια ικανοποιητική απάντηση γιατί η Σάμος μένει εκτός νυμφώνος όσον αφορά τη δημιουργία Πρότυπου Ερευνητικού Κέντρου. Η επιστολή έφτασε στα γραφεία του «Σαμιακού Βήματος», γνωστοποιώντας στον διευθυντή της Μάνο Στεφανάκη το ιστορικό της προσπάθειας και την τελική απόρριψη της πρότασης. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.



Κύριε Διευθυντά,

Πρόσφατα προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση των ερευνητικών υποδομών”. 
Υποβάλαμε ερευνητική πρόταση για την λειτουργία στην Σάμο, πρότυπου ερευνητικού  κέντρουΗ πρόταση έγινε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εμένα υπεύθυνο.
 Η τελική διαμόρφωση της πρότασης  και οι απαιτούμενες διορθώσεις, προκειμένου η πρόταση να είναι άρτια,  έγιναν  με οδηγίες υπαλλήλων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, και σε γνώση της  κ. Καλογήρου. (Όλα τα γραπτά στοιχεία στην διάθεσή σας).
 Υπεβλήθησαν 10 συνολικά ερευνητικές προτάσεις για χρηματοδότηση. Με έκπληξη,  μας πληροφόρησαν ότι η δική μας πρόταση, μόνη από τις 10!απορρίφθηκε, με το πρόσχημα ότι ήταν εκτός αντικειμένου της προκήρυξης!... 
Σε επικοινωνία που είχαμε  με την κ. Καλογήρου, μας ελέχθη ότι τις αξιολογήσεις τις έκανε κάποιο ιδιωτικό γραφείο(;)...
Κάναμε ένσταση στην απόφαση, αλλά την απέρριψαν για τυπικούς λόγους! (υπογραφές, προθεσμίες...).

Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά την άποψη μας πολύ σοβαρό: 

Γιατί ενώ η κ. Περιφερειάρχης, όχι μόνο μας ενθάρρυνε για να υποβάλλουμε την πρόταση, αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας, μας  βοήθησαν με μικροδιορθώσεις, ώστε η πρόταση μας να είναι άρτια και απόλυτα συμβατή με την προκήρυξη, άλλαξε γνώμη;
  Αποτέλεσμα είναι, να στερηθεί η Σάμος από ένα διαχρονικό έργο παγκόσμιας ερευνητικής ακτινοβολίας, με τεράστιες θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό και παράλληλα ένα έργο με μεγάλη συμβολή στην συμπληρωματική με το δημόσιο σύστημα, παροχή δευτεροβάθμιων, μη κερδοσκοπικών, υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του Νησιού μας.
Επισημαίνεται ότι  η πρότασή μας ήταν η μόνη που αφορούσε απ’ ευθείας τον Νομό Σάμουκαι βέβαια ήταν η πλέον ισχυρή από τις υπόλοιπες 9, υποστηριζόμενη από εκτενή προσωπική μας διεθνή βιβλιογραφία σε αντίθεσημε όλες τις άλλες 9 που εγκρίθηκαν… 
(Όλα τα γραπτά στοιχεία  που αφορούν την πρόταση, την αλληλογραφία κ.λ.π. είναι στην διάθεσή σας). 
Θέλω με έμφαση να επισημάνω, ότι κίνητρό μας για την προσπάθεια αυτή, ήταν αποκλειστικά το συμφέρον των αδικημένων κατοίκων του Νομού μας, που ταλανίζονται ακόμα περισσότερο σήμερα με την οικονομική και την προσφυγική κρίση. 

Με τιμή
Χριστόδουλος Στεφανάδης 
Καθηγητής Καρδιολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required