2 Ιουλ 2018

Παρουσίαση εργασίας ξένων φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι

Ολοκληρώνεται αύριο η δουλειά των ξένων φοιτητών του διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Masters in Environmental Policy and Management (MESPOM) που ξεκίνησε στη Λέσβο, στις 26 Ιουνίου στη Μυτιλήνη, με παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εργασίας του με θέμα «Βιώσιμος τουρισμός στη Σάμο» στο Καρλόβασι, την Τρίτη 3 Ιουλίου, στο δημοτικό κατάστημα στις 6 μ.μ. 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες, την Πολιτική και τη Διαχείριση (MESPOM) οργανώνεται με τη συνεργασία τεσσάρων σημαντικών ευρωπαϊκών ιδρυμάτων στην περιβαλλοντική έρευνα και τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση: του Τμ. Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Ευρώπης (CEU) (Ουγγαρία), του Πανεπιστημίου του Lund (Σουηδία) και του Πανεπιστημίου του Manchester (Μεγ. Βρετανία). Το MESPOM λειτουργεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Erasmus Mundus” από το ακαδημαϊκό έτος 2005-06. Η συνεργασία στοχεύει να προωθήσει μια αληθινά ευρωπαϊκή προοπτική στις περιβαλλοντικές σπουδές με το συνδυασμό των σκανδιναβικών, μεσογειακών, δυτικών και της Κεντρικής Ευρώπης μορφωτικών παραδόσεων και προσεγγίσεων σε θέματα της καθημερινής ζωής.Όπως μας ενημέρωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Γ. Σπιλάνης, οι 25 φοιτητές του Προγράμματος από 20 κράτη όλου του κόσμου (χώρες όπως Ιραν, Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Μεξικό, Ιταλία, Περού, Ολλανδία, Καναδα, Καζακσταν, Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία κλπ), είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Σάμο και να έρθουν σε επαφή με φορείς, επιχειρηματίες, κατοίκους και τουρίστες προκειμένου να συγκεντρώσουν δεδομένα που θα τους επιτρέψουν να κάνουν την εργασία του μαθήματος που αφορά την αποτύπωση της κατάστασης και την επεξεργασία προτάσεων. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε μια εκδρομή γνωριμίας με τον τόπο και τους φορείς. Η επίσκεψη ξεκίνησε με ξενάγηση στο μουσείο κρασιού της ΕΟΣΣ, σε συνάντηση στην Περιφέρεια με τους αντιπεριφερειάρχες κκ Κατρακάζο και Κυριαζή και υπηρεσιακούς παράγοντες, στο Δήμο με τον δήμαρχο κ.Αγγελόπουλο, καθώς και τις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ "Αρχιπέλαγος". Τις επόμενες ημέρες συναντήθηκαν με με τους προέδρους της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Κ. Κυριαζή, του Συνδέσμου Ναυτιλιακών & Τουριστικών Πρακτόρων κ. Δ. Κασμιρλή, του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων κ. Ν. Στεφανή καθώς και τον αντιδήμαρχο Καρλοβάσου κ. Τ. Καλατζή.

Ευχαρίστησαν δε όλες και όλους, εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματίες, κατοίκους και γενικά όσους συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί αυτή η ακαδημαϊκή εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required