16 Ιουλ 2018

Στο Διεθνές Συμπόσιο των Master of Wines στη La Rioja Ισπανίας το Samos Nectar

Το διεθνώς γνωστό «λιαστό» του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ και πολυβραβευμένο Samos Nectar, παρουσιάστηκε ως ένας από τους κυρίαρχους «πρεσβευτές» των ελληνικών γλυκών κρασιών στο Συμπόσιο των Masters of Wine. Η παρουσίαση έγινε από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, τον πρώτο Έλληνα Master of Wine, σε ένα συμπόσιο το οποίο διοργανώνεται κάθε τετραετία.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις του οινικού κόσμου και φέτος έλαβε χώρα στη Rioja Ισπανίας, από 14 έως και 17 Ιουνίου. Περίπου 450 προσωπικότητες από το χώρο του κρασιού με υψηλότατη κατάρτιση, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν διεθνούς κύρους Masters of Wine, συμμετείχαν σε αυτό το συμπόσιο. Τα δείπνα συνοδεύονταν από κρασιά διαφόρων χωρών, ενώ στις 16 Ιουνίου ήταν η «τιμητική» της Ελλάδας. Το ένα εκ των δύο ελληνικών επιδόρπιων οίνων που παρουσιάστηκαν ήταν το Samos Nectar, γλυκό λιαστό εξαετούς παλαίωσης, εσοδείας 2011. Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι το Samos Nectar 2011, έχει λάβει το Μεγάλο Χρυσό βραβείο στο φετινό διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, έναν από τους πιο έγκριτους διαγωνισμούς οίνων που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες. Ο καλύτερος Έλληνας οινοχόος του 2016 Άρης Σκλαβενίτης, αναφέρθηκε διεξοδικά στα «γλυκά κρασιά» δίνοντας έμφαση στους οίνους της πατρίδας μας, με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα.

Τα κρασιά που παρουσιάστηκαν στο γεύμα των Master of Wine επιλέχθηκαν με πολύ αυστηρά κριτήρια λόγω της εξαιρετικής σημασίας που έχει αυτή η διεθνής συνάντηση για τα οινικά δεδομένα. Το κάθε οινοποιείο είχε το δικαίωμα να προτείνει μία ή περισσότερες ετικέτες. Για κάθε κατηγορία κρασιού, εφόσον υπήρχαν περισσότερες από μία συμμετοχές, πραγματοποιούνταν τυφλή γευστική δοκιμή από τους δύο Masters of Wine της Ελλάδας. Οι ετικέτες που προκρίθηκαν ως καλύτερες ήταν και αυτές που είχαν την τιμή να παρουσιαστούν στο διεθνές αυτό οινικό Συμπόσιο, το οποίο και στέφθηκε με επιτυχία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required