24 Σεπ 2018

«Ποσειδών 2018» - Ευρεία Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης στη Σάμο


Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός FRONTEX διοργανώνουν τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου Ευρεία Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης στη Σάμο, στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «Ποσειδών 2018».




Σε πρώτο πλάνο ο Λιμενάρχης Σάμου, Αντιπλοίαρχος Ν. Κωνσταντέλλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Ν. Κατρακάζος

Σήμερα Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της άσκησης, πραγματοποιήθηκε ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού μεγάρου Σάμου με τη συμμετοχή στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (άριστη διοργάνωση της ημερίδας υπό τον Λιμενάρχη Σάμου, Αντιπλοίαρχο Νικόλαο Κωνσταντέλλη), του FRONTEX, της Ελληνικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού (Κλιμάκιο Σάμου), του Στρατού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας ενώ παρακολούθησαν στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου (Γ. Στάντζος και Α. Τατούρης) του Σαμιακού Παραρτήματος της ΕΟΔ (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης) καθώς και ο Πρόεδρος (Ν. Τσουμάκης) και μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου. Αναπτύχθηκαν θέματα όπως το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό σε θέματα Έρευνας & Διάσωσης, τη Διοίκηση, την Ειδική Μονάδα Έρευνας & Διάσωσης της Ελληνικής Αεροπορίας, την υποστήριξη EUROSUR (Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης Συνόρων) καθώς και την επικοινωνία με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε περιπτώσεις Έρευνας & Διάσωσης.
Η ημερίδα ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τις 4 το απόγευμα.

Άποψη της αίθουσας κατά τη διάρκεια της ημερίδας



Δεύτερος από αριστερά ο Αντιπλοίαρχος Γ. Χριστιανός κατά την έναρξη της ημερίδας


Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γιώργος Χριστιανός

Η ημερίδα ξεκίνησε με εισήγηση του Αντιπλοιάρχου Γιώργου Χριστιανού, Διευθυντή της Υπηρεσίας Θαλάσσιας Επιτήρησης του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος. Να σημειωθεί ότι η πρόσφατη ξενάγηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (τον φετινό Φεβρουάριο), στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πραγματοποίησε ο κ. Χριστιανός. Μετά το καλωσόρισμα και την εισήγησή του, κατά τη σημερινή ημερίδα, ακολούθησαν εισηγήσεις των θεμάτων που προαναφέραμε, στην αγγλική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required