18 Σεπ 2018

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υπογραφή ψηφίσματος που αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα


Ο Δήμος Σάμου ενημερώνει τους πολίτες ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υπογραφή του ψηφίσματος για το προσφυγικό/μεταναστευτικό άνοιξε και βρίσκεται στην ακόλουθη διεύθυνση:




Με το ψήφισμα ζητείται:

- Να αποσυμφορηθεί άμεσα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Βαθέος, σύμφωνα και με την πολύ πρόσφατη, γραπτή και επίσημη δέσμευση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, που αφορούσε όχι μόνο τη Σάμο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Β. και Ν. Αιγαίου στα οποία δημιουργήθηκαν ‘’hot-spots’’ με αποκλειστική πρωτοβουλία, ευθύνη και αρμοδιότητα της Κυβέρνησης και

- Να κλείσει η υπάρχουσα δομή και να παραχωρηθεί ως χώρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οποιαδήποτε δομή θα πρέπει να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως Κέντρο Καταγραφής(registration) - με μέγιστο χρόνο παραμονής για τους πρόσφυγες/μετανάστες τις 7 ημέρες- και οπωσδήποτε, να βρίσκεται εκτός οικιστικού ιστού.

Για τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενημερώνουμε επίσης ότι το έντυπο του ψηφίσματος βρίσκεται στη διάθεσή τους και στα γραφεία όλων των δημοτικών κοινοτήτων, προκειμένου να το υπογράψουν αυτοπροσώπως.

Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required