19 Σεπ 2018

Την κάλυψη των δαπανών για μαζικές στειρώσεις ζητά το Φιλοζωικό Σωματείο


Αίτημα προς το Δ.Σ. για λήψη απόφασης κάλυψης δαπανών των μαζικών στειρώσεων από την ομάδα εθελοντών του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου υπέβαλε το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου.

Ο Σύλλογος αναφέρει:

« Πολλές φορές τονίσαμε την απόλυτη ανάγκη των μαζικών στειρώσεων αδέσποτων και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε ξανά τους λόγους (βλ. και το επισυναπτόμενο φυλλάδιο).

Σας πληροφορήσαμε ότι πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 3 με 4 μαζικές στειρώσεις κάθε χρόνο, φέτος μέχρι στιγμής έχει γίνει μόνο μια. Έστω και αργά τώρα να επαναληφθεί μια τέτοια δραστηριότητα πριν γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη. Ήδη έκανε ο κ. Τσολακάκης την πρόσκληση στην εθελοντική ομάδα του Πανελλήνιο Κτηνιατρικού Συλλόγου, που προγραμμάτισαν αυτή την δραστηριότητα για τέλος Σεπτεμβρίου (θα στειρωθούν περίπου 40 αδέσποτα). Ο κ. Καραμηνάς προσφέρει το κτηνιατρείο του για αυτό το Σαββατοκύριακο και τον ευχαριστούμε θερμά για αυτήν την σημαντική προσφορά του.

Σας υπενθυμίσουμε πάλι, πως το κόστος για ένα θηλυκό αδέσποτο υπολογίζεται μαζί με την ηλεκτρονική σήμανση και το τεστ Καλααζάρ περίπου στα 50 Ευρώ σε μια τέτοια εθελοντική δράση. Βάση σύμβασης με ιδιώτη κτηνίατρο ο Δήμος επιβαρύνεται γύρω στα 150 Ευρώ για τέτοιες επεμβάσεις. Έτσι προχωράμε πολύ πιο γρήγορα στη μείωση αδέσποτων.

Σας παρακαλούμε να πάρετε απόφαση για την κάλυψη των δαπανών της εθελοντικής ομάδας (αναλώσιμα, εισιτήρια, διαμονή).

Είμαστε σίγουροι, ότι θα πράξετε τα αυτονόητα».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required